ESP P101 or Aussie AV400? - Page 2 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 17th July 2004, 06:46 PM   #11
Jean is offline Jean  United States
diyAudio Member
 
Jean's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Sacramento, CA
Send a message via AIM to Jean
djQUAN do you have any pictures of your amp ? How hot does the amp get, what size heatsinks did you use ?
__________________
left lane is for passing, slower traffic keep right please.
  Reply With Quote
Old 18th July 2004, 08:24 AM   #12
djQUAN is offline djQUAN  Philippines
diyAudio Member
 
Join Date: May 2004
Location: manila
Send a message via MSN to djQUAN Send a message via Yahoo to djQUAN
pictures are on my website. the devices don't get hotter than 70C in my case. I just couldn't fit a bigger heatsink in my rack mount case.

the picture in my website is about several months ago. before I did a major redo last week. I moved the powersupply caps, taking the option of wind tunnel cooling if I ever get the time and money to do it. the amp also now uses 4 pairs of output stages per channel (I'm using the original design which used three pairs) but unfortunately, I don't have pics to show yet.

amps (the "2400" amp...2X 400 watts)
  Reply With Quote
Old 19th July 2004, 01:46 PM   #13
LBHajdu is offline LBHajdu  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2002
Do you know why the N channel amp blew its power mosfets? Is there some type of reliability problem with this amp?


Thank you for the pictures.
Leve
  Reply With Quote
Old 19th July 2004, 01:59 PM   #14
diyAudio Member
 
Frazzled's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Regina, Saskatchewan
I just want to point out one thing.
If you buy from anthony at http://www.aussieamplifiers.com/ just remember, support from him is sketchy at best, for a few years he was unreachable then he came back here for a short time with apologies and offered renewed support, after about 2 months he is non responsive again, his last post was 02-26-2004 07:23 PM but he was last on DIY 07-14-2004 02:59 AM.

I am not saying anything bad toward anthony just stating some facts, if you buy his amplifiers be prepared for ZERO support.

I am building two of his AV800 boards and after finding some problems with the PCB I am a little worried about firing it up for the first time, I should be "turning it on" for the first time sometime in August. I can't wait to post my results with pictures here!

BTW my avatar is a populated AV800 PCB
__________________
Anything worth trying is worth failing at once or twice.
  Reply With Quote
Old 19th July 2004, 09:19 PM   #15
diyAudio Member
 
Join Date: May 2002
Location: Cambridge, MA, USA
Send a message via AIM to Kilentra
Leve,

The IRF Mosfets are sort of picky about thermal stability when used in high power Class AB output stages like these. So it is very important that you mount the Vbe multiplier device directly on top of one of them, and also match the devices to within a couple hundredths of a volt Vgs. If you don't do this then you can get some spectacular failures due to thermal runaway as many of us have. Otherwise the amp works fine and there is no problem with Anthony's design, even for abusive continuous power.
  Reply With Quote
Old 21st July 2004, 01:58 PM   #16
djQUAN is offline djQUAN  Philippines
diyAudio Member
 
Join Date: May 2004
Location: manila
Send a message via MSN to djQUAN Send a message via Yahoo to djQUAN
well, mine seems to blow up only when I plug my bass guitar to that amp. but survived high output with CD music. I made a thread a while ago but no one replied. too lazy to do a search right now.....
  Reply With Quote
Old 2nd August 2004, 01:44 PM   #17
LBHajdu is offline LBHajdu  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2002
Dose anyone know what would it take to the n-channel amp to run with lateral mosfets ?
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS: AV400 Anthony Holton Aussie Amps HipoFutura Swap Meet 5 14th July 2011 04:56 AM
The AV400...... aleopeldd Solid State 11 16th September 2008 11:18 PM
Av400 fjromero Solid State 0 28th April 2007 12:32 PM
esp p101 djronbxs Solid State 2 6th January 2007 01:02 AM
PCB for AV400 bigpanda Swap Meet 12 9th July 2005 05:27 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 10:28 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2