NAD 2400 popping noise - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 31st May 2004, 02:46 AM   #1
Sarge is offline Sarge  United States
diyAudio Member
 
Join Date: May 2004
Location: Bossier City, Louisiana USA
Default NAD 2400 popping noise

Help!
I have an NAD 2400 that makes a loud pop through the left channel only when turned on (each time). After this the amp function normally with no other problems.
Any suggestions?
Sarge
  Reply With Quote
Old 31st May 2004, 03:46 PM   #2
jaycee is offline jaycee  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Norwich, UK
Maybe there is a relay per channel for DC protection/startup thump prevention and one of them has a stuck contact ?
  Reply With Quote
Old 31st May 2004, 04:16 PM   #3
Sarge is offline Sarge  United States
diyAudio Member
 
Join Date: May 2004
Location: Bossier City, Louisiana USA
Default NAD 2400

Well...? Actually it takes about 5 seconds to occur and does not make a low freq. thump, but more like a static spark (if that makes sense)
Sarge
  Reply With Quote
Old 8th May 2006, 12:38 PM   #4
diyAudio Member
 
steven344's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: ohio
Default nad 2400

These amps have alot of bad solder connections after they have been used awhile,also check the regulators near the front of the circuit board,the caps there dry up and the tops look like they are ready to open 1000 mfd at 50 v.I have the manual if you need it
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
popping and static noise in an Altec 1592A lassoharp Solid State 7 14th March 2009 02:25 AM
Amp causing popping noise? guitarguy12387 Car Audio 7 15th April 2008 01:58 AM
popping noise through 1 channel on Radford STA15 jives11 Tubes / Valves 5 28th September 2007 07:44 PM
Popping Noise = Clipping ? liggs17 Tubes / Valves 5 28th November 2006 07:16 PM
Question about popping Noise Derrick Tubes / Valves 5 27th February 2004 10:34 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 08:47 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2