Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Solid State Talk all about solid state amplification.

yamaha rx-v1600 tiny problem
yamaha rx-v1600 tiny problem
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 8th March 2018, 08:07 AM   #1
tborzic is offline tborzic  Croatia
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Split
Default yamaha rx-v1600 tiny problem

Hi Guys,

I been trying to find solution for small problem that I have with my receiver.
(note: if this is not right sub-forum, please do move it where it belongs).

Issue is: when amp (receiver) is hot (warm) remote stops working.
I can turn it on, control everything, but after 10 mins (or so), unit stops responding to remote control. If I turn it off via push button on front panel, leave it to cool down a bit (just a note, that thing, from new, was working "on warm side" - there is a fan inside for extra cooling), again works Ok.

I cant remember how or when problem started, because I was not using it for some time.

Now, looking at schematics there is IR diode, couple of capacitors and resistors right next to it, then couple of lines that lead to main processor.

By searching a bit, I think that IR diode shouldn't be a suspect (although I did removed IR diode and checked it, works like charm) , which leaves me to (the are surface mounted..) caps and resistors (i did checked them while diode was out, but I did not solder them out) and that central processor.

had anybody similar problem? I have "heard" that SM capacitors seldom go wrong, resistors also, so my list of suspects has dramatically decreased..

ah, yes, I did checked with another remote .

Thanks for any tip!
tommy
  Reply With Quote

Reply


yamaha rx-v1600 tiny problemHide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help! Yamaha CDX-993 problem. Pete22 Digital Source 15 3rd April 2016 07:51 PM
Tiny terror clon Problem leanr Instruments and Amps 8 9th February 2014 09:09 PM
Problem with Yamaha RA-200 amp! Please help! jakub421 Solid State 1 13th September 2012 05:31 AM
yamaha ax 470 problem harrydg Solid State 3 17th May 2011 07:57 AM
any good tiny tiny tweeters? THOR Multi-Way 18 28th June 2004 06:42 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 11:44 AM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 15.79%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2018 diyAudio
Wiki