finding faults - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 15th April 2002, 11:17 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2001
Default finding faults

hi all,
first, i searched this to no avail.
i'm working on debugging an aleph amp and here's my last problem;

on start up there is static out of one channel, it's been getting worse, slowly, now it is sort of a static howl sound. it goes away once the amp warms up and then plays beautifully and quietly. i've had it on for over 9 hours at a time with no prob's after warm up ~20-30 minutes so i suspect that all of my critical components are okay or it would not get better.
i searched on the forum for help and the closest thing i found was possible p.s. cap's misbehaving. the ones i hava are el-cheapo, no-name, so i'm wondering if there is an easy way to check my caps before i lay down $100 or so to get new ones.

thanks for any advice,
scott
  Reply With Quote
Old 17th April 2002, 07:36 PM   #2
The one and only
 
Nelson Pass's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Check your Zener diodes.
  Reply With Quote
Old 18th April 2002, 01:57 AM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2001
nelson,
thanks for the reply. i'll check the zeners. can you tell me what exactly the zeners do in this circuit and how they might result in static? just curious.

this project has been very interesting, trying at times, but boy, when i hear that amp......... it's all worth it!!!
thanks so much for the opportunity to enjoy music to this degree!

cheers,
scott
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Revox G36 faults matt20102 Analogue Source 4 7th August 2008 04:51 PM
arcam cd82 faults highviewvideo Digital Source 2 28th November 2007 12:28 PM
Can IC's have intermittent faults? pedroskova Parts 5 6th December 2006 11:19 PM
amp been in for repair, not fixed need advice to trace faults mrlennon Solid State 254 31st December 2005 01:51 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 11:36 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2