Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Solid State Talk all about solid state amplification.

NAD C325BEE - burnt components on AMP-SMD-L BOARD
NAD C325BEE - burnt components on AMP-SMD-L BOARD
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Thread Tools Search this Thread
Old 8th August 2015, 04:24 PM   #1
iron_gr is offline iron_gr  Netherlands
diyAudio Member
Join Date: Jul 2009
Default NAD C325BEE - burnt components on AMP-SMD-L BOARD


my NAD C325BEE has some burnt components on the AMP-SMD-L BOARD (left channel). See the pics.

The amp was having some problems in the previous 6-12 months like not going into "ON" mode. The LED was going from amber to red but after a few retries the problem went away.

Yesterday, after a burning smell coming out of it, the LED remained amber all the time so I decided to open it and see what's going on.

The thing is that I do not know why this has happened and what to do to fix it. Should I change the whole board or replace parts. The second is a bit difficult as these are smd's and I don't have the proper equipment. I wonder if I can use regular components.

Changing the whole board makes more sense but what if the root of the problem is somewhere else. And I do not know how easy is to find these boards online.

Any help would be appreciated.

(service manual: http://www.hifiengine.com/manual_lib.../c325bee.shtml)
Attached Images
File Type: jpg 1.jpg (173.3 KB, 97 views)
File Type: jpg 2.jpg (132.9 KB, 95 views)
File Type: jpg 3.jpg (125.0 KB, 93 views)
File Type: jpg 4.jpg (130.4 KB, 93 views)

Last edited by iron_gr; 8th August 2015 at 06:57 PM.
  Reply With Quote
Old 27th April 2016, 02:08 PM   #2
Yury is offline Yury  Belarus
diyAudio Member
Join Date: Jul 2011
Location: Mannheim, Germany
I had similar problem and decided to share my experience.
My c325bee didn't start from the first time. And the behavior of LEDs were very similar. Fortunately nothing was burned I looked up different forums and found that these models have poor quality electrolytic caps, and protection circuit would fail because of this. I changed almost all electrolytics on the boards around power supply, preamps and amps, but it did not help, the issue was still there. Btw, the board quality is also very poor. Be careful with soldering iron - it's very easy to overheat it. Then I found that one of the vertical boards gets very hot, if the rear switch is On. The components on both boards looked fine. However voltage readings across the electrolytic caps were different. I decided to replace those smd electrolytics as well. It was not easy to do it but I managed to unsolder them with only one pad broken (board quality is terrible). I found some brownish, resin-like stuff under the caps on the hot board. It looked like the caps were liking (see photo). I assume that the caps on those boards failed because they were exposed to high temperatures for a long time. So, to make long story short, after replacing these caps the amp works as it should.

Hope it helps,
Attached Images
File Type: jpg IMG_3445.JPG (347.8 KB, 59 views)
  Reply With Quote
Old 11th January 2018, 05:46 PM   #3
ampexperts is offline ampexperts  United States
diyAudio Member
ampexperts's Avatar
Join Date: Feb 2014
Location: New Milford, CT
I also have a 325BEE in the shop with the same symptoms. The NAD C325BEE AMP-SMD-L board gets warm and emits a burnt odor. I replaced the cap next to the overheating resistor with a thru hole part temporarily to test. The unit no longer gets hot, but it still does not power on.

Customer brought in the unit with exploded main capacitors in the power supply. So I had to restore the power PCB before I could do further testing.
Mark A. Weiss, P.E.
  Reply With Quote


NAD C325BEE - burnt components on AMP-SMD-L BOARDHide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NAD C325BEE fbu Swap Meet 2 13th November 2014 08:53 PM
Nad C325BEE tangosailor Solid State 4 22nd May 2014 05:12 PM
NAD C325BEE Issue MrLem Solid State 22 27th August 2013 06:58 PM
fixing nad c325bee aypo Solid State 1 31st July 2011 10:05 PM
Board to board soldering: BGA/SMD style NeoY2k Parts 0 7th December 2008 04:36 PM

New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 09:30 AM.

Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 15.00%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2018 diyAudio