Please help Yamaha rx-1030 problem - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 27th May 2015, 08:31 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Sandve
Default Please help Yamaha rx-1030 problem

Hello, I need some help. I have made a stupid mistake. I was connecting the front main right speaker (while the amp was on) and dropped the wires it landed on the subwoofer speaker connections, ( not sure if they touched the sub connections or shorted them selfs) there was a spark on the connections and the Yamaha rx-1030 turned its self off. But now it won't turn back on the red power light just blinks when I try to turn it on. I've tryed unplugging if and waiting but no joy. Both sets of speakers are fine and the sub amp is fine. I know it's a very stupid thing to do but I fail to believe the amp is compleatly dead, that's why I am hear for advice.
  Reply With Quote
Old 29th May 2015, 08:59 PM   #2
diyAudio Member
 
east electronics's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Athens GREECE
Amplifier is busted from the short circuit and now the protection will not allow it to start .
You may as well try to find reset procedures but i don't think that it will help .
__________________
SERVICE ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΗΧΟΥ www.eastelectronics.gr
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Yamaha RX-V490 Amp Problem har2k Solid State 22 26th January 2012 11:57 PM
Yamaha RX-V590 On then Off Problem Duranza Solid State 10 27th April 2011 12:33 PM
Yamaha RX-797 problem...opinions? bmwscoot Solid State 8 14th June 2009 10:12 PM
Yamaha RX-777 quasi Solid State 4 15th November 2007 12:58 PM
Yamaha RX-V490.. Tuner problem tharakag Solid State 7 5th September 2007 08:47 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 03:54 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2015 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2