Denon SA-3350 amplifier weird distortion - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 24th March 2015, 08:06 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2012
Default Denon SA-3350 amplifier weird distortion

Hello fellow audio enthusiasts!

I have a little problem with a vintage Denon SA-3350 amplifier. Both STK078 ICs have been replaced with STK086 as these were the only ones I could find that were decent.

However now I have some weird distortion (could be crossover distortion, i`m not sure as I don`t have a scope), at very low volume it sounds OK, but as I raise the volume it sounds kind of crackly, and starts to sound somewhat normal again at high volume.

The STK078 is 25W and the STK086 is 70W but the circut is exactly the same and they are perfectly pin compatible, however the STK086 needs a recomended voltage of 42V and max 55V. The amps power supply has 32V. Could this be the issue?

Note: the DC offset is also qiet high, at about 80mV

Last edited by partyface86; 24th March 2015 at 08:48 PM.
  Reply With Quote
Old 24th March 2015, 08:43 PM   #2
diyAudio Member
 
JonSnell Electronic's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: The Jurassic Coast, England. GB
Send a message via Skype™ to JonSnell Electronic
This will be your answer;
Hybrid-IC STK078 ; Power Audio Amp | eBay
__________________
Support for Flying Mole Class D, Allen & Heath, Valve amps, older designs & 2CVs. www.jonsnell.co.uk
  Reply With Quote
Old 24th March 2015, 08:47 PM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2012
Quote:
Originally Posted by JonSnell Electronic View Post
Thanks, but I never bought and probably never will buy from ebay.
  Reply With Quote
Old 25th March 2015, 08:10 AM   #4
djk is offline djk
diyAudio Member
 
djk's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: USA
" as I raise the volume it sounds kind of crackly"

While you are turning the control?

Is it just a dirty control?
__________________
Candidates for the Darwin Award should not read this author.
  Reply With Quote
Old 25th March 2015, 08:26 AM   #5
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2012
Quote:
Originally Posted by djk View Post
" as I raise the volume it sounds kind of crackly"

While you are turning the control?

Is it just a dirty control?
No. The controls are fine, I`ve cleaned them with deoxit.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Weird fuses in Pioneer SA-510 Cr3ator Parts 11 11th November 2013 10:20 PM
denon avr-1906 thump problem (weird) kylecattee Solid State 0 14th May 2012 06:08 PM
help:schematics for a Denon SA-3350 int amp georgepogi69 Solid State 3 12th February 2012 12:25 PM
Help with some weird distortion Binaural Analogue Source 16 17th June 2009 06:07 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 03:48 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2015 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2