Kenwood KA-6100 BIAS to high - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Yesterday, 08:00 PM   #1
idntr is offline idntr  Germany
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2013
Default Kenwood KA-6100 BIAS to high

Hi,

I'm currently restoring a Kenwood KA-6100. Most of the caps are replaced and so far it's sound quite nice.

But I'm not able to get the BIAS current to the specified 20mV. Left: ~50mV, right: ~60mV. The BIAS potentiometers are already on the lowest position...

Any suggestions?

merci
  Reply With Quote
Old Today, 12:19 AM   #2
llwhtt is offline llwhtt  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: SoCal
Both channels? Does the idle current adjust at all? Will it adjust higher? If THm1/2 is open idle current will be high, what are the chances of both channels though? Boot strap capacitors Cm53/54 installed correctly?
Basically your problem is that the voltage on the base of Qm17/18 is too negative. Sometimes the pots are shot, try removing and measuring. The wiper of VRm5/6 should go to zero Ohms at both ends. Full cold would be wiper at the VRm5/6 and Rm87/88 junction, least negative position.

Craig

Last edited by llwhtt; Today at 12:29 AM.
  Reply With Quote
Old Today, 12:14 PM   #3
idntr is offline idntr  Germany
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2013
Yes both channels, with ~10mV difference. Both are higher adjustable. When the amp is cold it's 35mV left and 40mV right. Cm53/54 are replaced and should be fine.

sorry, but I don't get the last sentences..
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kenwood KA-6100 BIAS issues protekmike Solid State 12 11th May 2013 05:15 PM
Kenwood KA-3500 Integrated Amp DC Offset / BIAS Adjust confusion bellarmine Solid State 8 4th April 2013 06:18 AM
Kenwood KA-3500 bias adjustment kingmace Solid State 3 31st March 2013 04:09 PM
Kenwood KA-5040R: Bias current hiwiho Solid State 2 19th September 2008 11:14 AM
Kenwood KA-88 gurusan Solid State 7 17th August 2004 11:18 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 02:40 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2