Marantz PM385 left and right sound doesn't equal. - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 23rd July 2014, 04:32 AM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2010
Default Marantz PM385 left and right sound doesn't equal.

Hi,

My integrated amp Marantz PM-385 sound doesn't balance between left and right channel. The left side is louder than right or the right is lighter than left. Sometimes I should say the right channel is duller than left - less sparkling and brightening. The symptom is more noticeable when press "Loudness".

First, I thought it was just because of a Volume. So I replaced it with a new "Alps". But the problem remains. The other contacts of this amp are bass - still work but treble and balance aren't working. Other switches of source still work. Speaker selector switch is working but sometimes a little loose on right; just press again and it'll work normally.

Please help me what should be checked ?
Attached Images
File Type: jpg j8511.jpg (178.4 KB, 27 views)
File Type: jpg pyhu5.jpg (165.8 KB, 29 views)
  Reply With Quote
Old 23rd July 2014, 06:23 AM   #2
Mooly is offline Mooly  United Kingdom
diyAudio Moderator
 
Mooly's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Those slider controls would be highly suspect for a start... and you actually say the treble and balance don't work. Fix the known faults first and you may well find the other issue is corrected too.

(And faults like this are easy to trace with a scope and generator)
__________________
-------------------------------------------------------
A simulation free zone. Design it, build it, test it.
  Reply With Quote
Old 23rd July 2014, 07:06 AM   #3
diyAudio Member
 
shredhead's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: NC
I've been reworking an amp from 1974 and it had a similar but not as drastic of a problem. Turns out the bias had drifted a lot. Was putting out weak output compared to what it was rated for. Maybe it's that...

Unless someone kicked the speaker wire on one of your channels, accidentally shorting it. I just heard that story from someone actually.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Amp doesn't fade left and right. dan7u Car Audio 25 24th July 2009 10:54 PM
doesn't sound quite right DannyPs19 Tubes / Valves 2 7th May 2008 12:57 AM
Marantz Amplifier PM385 - Nil output ivonj Solid State 5 5th May 2007 07:52 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 07:45 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2