Carver M500-T Amp - Power up the first 30 to 40 seconds no sound. - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 2nd February 2014, 09:11 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2011
Default Carver M500-T Amp - Power up the first 30 to 40 seconds no sound.

Hello everyone,

I have a Carver M500-T Amp - Power up the first 30 to 40 seconds no sound.
After power up for 30 to 40 seconds. Sound came back with little distortion.

After a minute or two everything back to normal. No distortion.

Any idea or suggestion?

Thank you very much,

Raymond
  Reply With Quote
Old 2nd February 2014, 10:38 PM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: The Jurassic Coast, England. GB
Send a message via Skype™ to JonSnell Electronic
Leaking capacitors, possibly in the feedback loop, producing a DC offset at the output stage or the mute circuit has a leaky capacitor or a resistor gone high value.
Check C103/104
__________________
www.flyingmole.co.uk For World Wide support for Flying Mole, Class D, Refurbishment and Repairs. www.jonsnell.co.uk
  Reply With Quote
Old 2nd February 2014, 10:52 PM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: Indianapolis, IN
Head over to TheCarverSite.com. The guys there cut their teeth on Carver amps, ESPECIALLY the M500t.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Powered speaker: Sound decays in 2 seconds argonrepublic Solid State 1 1st October 2011 12:29 AM
Carver M500-T Unit fuse other3 Solid State 4 26th October 2008 10:32 AM
Carver M500 power amp start up problems. AMV8 Solid State 7 13th May 2008 01:59 PM
Carver M500 Power Supply jpanwell Solid State 5 27th November 2007 05:56 AM
carver m500-t schematics morpheus82 Solid State 4 23rd April 2007 10:54 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 07:21 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2