Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Solid State Talk all about solid state amplification.

Krell KSA150 bias problem
Krell KSA150 bias problem
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11th December 2013, 08:49 AM   #1
im1663 is offline im1663  Hong Kong
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Hong Kong
Default Krell KSA150 bias problem

One Channel of my amp do not get warm to touch, measure the emitter resisitor voltage only 30mA, but the other channel is 100mA

I think there is some problem in the so call auto bias circuit, the is no pot to adjust the bias setting.

Sound is still OK on the Low bias channel. Does any one know how to fix it?
  Reply With Quote
Old 11th December 2013, 10:13 AM   #2
JonSnell Electronic is offline JonSnell Electronic  United Kingdom
diyAudio Member
 
JonSnell Electronic's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: The Jurassic Coast, England. GB
Have you a schematic?
__________________
Support for Fender, Marshall and all Valve Equipment; Audio Innovations, Audiorama FU29, Quad and Leak. www.jonsnell.co.uk
  Reply With Quote
Old 12th December 2013, 12:34 AM   #3
im1663 is offline im1663  Hong Kong
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Hong Kong
I don't have schematic, if anyone have it, pls email to im1663@gmail.com
  Reply With Quote

Reply


Krell KSA150 bias problemHide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Krell KSA250 bias willcycle Solid State 1 12th December 2013 12:08 PM
Problem with the bias of a Krell kst 100 kongchannam Solid State 3 20th February 2011 12:32 PM
Krell KSA200 re-bias a.wayne Solid State 1 27th October 2010 03:03 PM
Krell KSA200S Bias serraniruben Solid State 1 4th March 2010 02:15 AM
Bias problem- 1 Socket shows extremely low bias! otokomae Tubes / Valves 12 31st December 2008 10:01 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 07:00 PM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 15.79%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2017 diyAudio
Wiki