Yahama m60 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 16th August 2013, 02:24 AM   #1
comish4 is offline comish4  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2012
Default Yahama m60

Working on Yahama m60 both left and right side are distorted this unit has all new transistors outputs,predrivers,drivers. It has new caps electros,almost new everything cant figure why output is distorted left side is a little worse than the right. Was wondering if the Jfet's could be bad? Any help would be appreciated Thanks in advance.
  Reply With Quote
Old 18th August 2013, 10:47 AM   #2
Tarzan is online now Tarzan  Belgium
diyAudio Member
 
Tarzan's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Genk
You said that both channels are distorted.
They have both new transistors?
Wat comes to mind is the adjustments are not done correctly.
Here a table.

Good luck
Attached Files
File Type: pdf M-60 Adjustment.pdf (356.1 KB, 30 views)
  Reply With Quote
Old 18th August 2013, 11:48 AM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: The Jurassic Coast, England. GB
Send a message via Skype™ to JonSnell Electronic
Have you checked all of the resistors that have a triangle next to them? They are designed to fail and must, if failed, be replaced with exactly the same type and value. For safety.
The first thing I would do is check the outputs are sat at 0v and the drives are symmetrical. Then check the safety resistors.
__________________
www.flyingmole.co.uk For World Wide support for Flying Mole, Class D, Refurbishment and Repairs. www.jonsnell.co.uk
  Reply With Quote
Old 18th August 2013, 07:57 PM   #4
comish4 is offline comish4  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2012
Default Yahama m60

Thanks for the help i will check out the adj and the res. i have changed many resistors during the rebuild. Thanks again
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
yahama m60 comish4 Solid State 4 20th February 2013 09:54 PM
Yahama m60 amp comish4 Solid State 2 10th February 2013 02:39 AM
yahama A-S1000 advice nikkon Solid State 0 6th June 2011 08:11 AM
WTB: NHT M60 cabinets (or complete M60's) spurzheim Swap Meet 2 29th May 2011 07:53 PM
looking for Yahama YM3434 filter... moray james Parts 0 2nd November 2008 04:03 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 11:13 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2