Jands 920 temp cut-out - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 29th April 2013, 10:42 PM   #1
diyAudio Member
 
redrooster's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Geraldton Western Australia
Default Jands 920 temp cut-out

I'm trying to tune up a Jands series 920 amplifier,the service manual says to turn up the voltage on the temperature VR to approx 5.80v and it will cut-out, then turn it down 0.5v to set it correctly The relay is supposed to switch off and the front LED light comes on,Ive done this(turned the voltage up) but nothing happened,Ive tried both channels and turned the voltage up to max but its not clicking off? Any ideas?
  Reply With Quote
Old 30th April 2013, 05:22 AM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Coffs Harbour
Do you have all power to the protection circuits and are they otherwise intact and functional?
With no schematic available free and little distribution outside Oz, it won't be an easy ask to find specific advice.
__________________
regards
  Reply With Quote
Old 6th June 2013, 05:32 AM   #3
diyAudio Member
 
redrooster's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Geraldton Western Australia
Quote:
Originally Posted by Ian Finch View Post
Do you have all power to the protection circuits and are they otherwise intact and functional?
With no schematic available free and little distribution outside Oz, it won't be an easy ask to find specific advice.
My email notification isn't working and Ive just noticed your reply,sorry about that.Ive been able to contact someone who says that they know the head of the service dept at Jands and knows the two designers of this amp? I got some basic trouble shooting tips from him but I haven't received any replies to specific questions regarding the temperature protection circuit? The problem is that the badly hand drawn schematic for the Jands 920 from what I can make of it is in in some parts different to what I have here on my boards? If someone by chance has the bonnet up on their 920 could you please send me a photo of the temperature circuit so I can copy it? So far Ive recapped both boards,replaced the relays and the LM3900n ICs and re-flowed most of the solder joints,then gave it a good clean up. The 500 ohm temp trimmers measure 500 ohms and all the transistors are OK.I don't know if its getting the right voltages because the schematic doesn't show them? Ive set the DC offset and bias and the amp sounds excellent,now if I could just stop it from overheating and exploding
Attached Images
File Type: jpg Jands temp 002.jpg (899.4 KB, 20 views)
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Jands series 920 bias setting? redrooster Solid State 0 22nd April 2013 04:39 AM
Jands 216 Mosfet Power Amplifier Info required pinyoro Solid State 3 25th August 2011 04:36 PM
***Australian Amplifier 'Jands"*** enzedone Solid State 0 29th August 2009 09:38 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 08:53 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2