Help me fix this "buzz"? - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 19th February 2013, 05:32 PM   #1
Decker is offline Decker  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: San Francisco
Default Help me fix this "buzz"?

Here is a problem that I haven't run across before. I have a Reckhorn B-1 bass control box that is producing a "buzzing" noise through the speakers. I did not notice this noise when the device was new. The box is small and tightly packed. Because the noise is in both speakers, I suspect a power supply problem. The PS is a standard EI core transformer to a bridge rectifier to (2) 2200 uf, 16 v caps to 7812/7912 regulators. All tightly packed together, with the caps right next to the transformer. If I push down on or grasp the PS caps, the "buzz" disappears, leaving a low level hum, much fainter than the buzz. So what is going on? Are the caps damaged? Is the transformer coupling noise through the caps? I am thinking of replacing the caps and mounting the transformer in a separate box, but I would like to hear any ideas from my homies before I start tearing things out.
  Reply With Quote
Old 19th February 2013, 07:00 PM   #2
Decker is offline Decker  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: San Francisco
bump
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
need help to fix the "hiss" on my tube preamp Angelpat Tubes / Valves 29 17th August 2012 08:38 AM
Line level SE to differential "fix-it" box Iain McNeill The Lounge 0 15th January 2010 05:09 AM
Help needed: How do I fix a "pushed in" dust cap? pk Multi-Way 14 19th March 2009 12:27 AM
How to "fix up" these speakers? lurer Multi-Way 3 18th July 2007 06:34 PM
Denon PMA-520 Integrated Amp "Buzz" DreadPirate Solid State 8 9th February 2007 08:39 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 12:39 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2