Cambridge Audio P35 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 23rd January 2013, 11:23 AM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2010
Default Cambridge Audio P35

Dear Friends,

I am trying to fix an old P35 amp. The "radio", "CD" and "Tape" inputs are working but the "Disc" input is totally dead (no sound). There was a burnt transistor near the edge of the preamp board connected to a 100ohm resistor. Only the last digit (6) is visible, so I guess it has to be a BC546 like the other transistors on the preamp board, but still no difference. There are two TL072 eight pin ICs on the board, when I check for bipolar voltages on the pin 4 and pin 8, there are no voltages at all. Even the transistors have no voltages. I guess the voltages to the preamp board are coming from the power amp board thru the thick connecting cable. All the transistor, caps and resistors seem OK. I do not have a schematic. Pls can someone advice what could be the problem.

Thank you

Carlos Rajoo
  Reply With Quote
Old 23rd January 2013, 11:37 AM   #2
Mooly is offline Mooly  United Kingdom
diyAudio Moderator
 
Mooly's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
You have confirmed the rails appear to be missing (no voltage on pins 4 and 8 of the opamps).

The burnt resistor suggests something has failed but without seeing a circuit its impossible to say what. It should be an easy fix but without seeing one, or its circuit... its anyones guess.
__________________
-------------------------------------------------------
Installing and using LTspice. From beginner to advanced.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cambridge audio P35 schematic wanted east electronics Solid State 19 24th November 2010 04:00 AM
Beard P35 and Tubes Replacement greytear Tubes / Valves 4 30th September 2010 08:40 PM
Cambridge Audio 640C No audio output PLEASE HELP! Kajman Digital Source 3 10th December 2007 09:45 AM
Beard P35 Jules Tubes / Valves 0 3rd December 2007 02:03 PM
Need Cambridge P35 Integrated Schematic Andy_A Solid State 3 27th September 2007 01:44 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 10:33 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2