What does +3v3a mean in a schematic - Page 3 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 29th December 2012, 04:06 PM   #21
srinath is offline srinath  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2010
That would be in the standby pin 1 of cp 458 right ? I am nearly certain I checked it, and have a small but positive number, something like .02 v dc if I recall. I have to check it again, but I know I got 5.5v @ pin 4 on cp458 Not 6v as I am supposed to. And got nothing @ pin 5 where I suposed to get 30v.
Cool.
Srinath.
  Reply With Quote
Old 29th December 2012, 04:14 PM   #22
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Victoria,TX
Blog Entries: 1
Hi,
Check the voltage at the fuse. I do not know what voltage should be but it is possible that it is 30 volts. If you read .02 volts at the base it is not right. That is zero volt and the relay will not pick up. Trace back the wire at connector pin 1 CP458 to see where it goes. No schematics does not t show the origin of the signal.
  Reply With Quote
Old 29th December 2012, 04:19 PM   #23
srinath is offline srinath  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2010
Let me check it in a bit and post back, and yea .02v didn't sound right to me either. However that 30v @ pin 5 is from the big transformer I thought, hence it wasn't showing and was not a surprise to me.

I will put more schematics after checking, I didn't want to post a huge pic and spam the board. Thanks. So many things to check.
Cool.
Srinath.
  Reply With Quote
Old 29th December 2012, 06:21 PM   #24
srinath is offline srinath  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2010
Ok, the 10 ohm 30w resistor, r452 is perfect, right @ 10 ohm, all fuses test good on that board.
Assembly and testing follows.
Cool.
Srinath.
  Reply With Quote
Old 29th December 2012, 07:37 PM   #25
srinath is offline srinath  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2010
Pin 1 of cp458 is 0v, pin 2 is 2.82v dc.
What should be the pin 1 voltage, and its in standby, its not getting past that, so its got to have voltage in standby ?
Cool.
Srinath.
  Reply With Quote
Old 29th December 2012, 08:07 PM   #26
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Victoria,TX
Blog Entries: 1
Hi,
The voltage for pin 2 is coming from fuse FC453 500ma 125v. Check it make sure it is OKAY.
  Reply With Quote
Old 29th December 2012, 08:15 PM   #27
srinath is offline srinath  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2010
That fuse is good, but see that comes form the power transformer. Which isn't engaging, how can that be, somehting is off, 1 sec, I'll check it anyway.
Cool.
Srinath.
  Reply With Quote
Old 29th December 2012, 08:18 PM   #28
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Victoria,TX
Blog Entries: 1
Hi,
You need to find what feed pin 1. It is the one that power up the transformer by closing the relays.
  Reply With Quote
Old 29th December 2012, 08:23 PM   #29
srinath is offline srinath  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2010
OK time to scan in the other parts of the schematic. I will in a bit sir, thanks 1000000.
Cool.
Srinath.
  Reply With Quote
Old 29th December 2012, 08:29 PM   #30
srinath is offline srinath  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2010
Its in the front board, I suspect that stupid sony chip has fried itself.
I'll post that schematic ina bit, but I am thinking of hotwiring the relays, I cant trouble shoot that chip, I dont think any one can.
BTW these relays dont do anything along the lines of "protection" modes do they ?
Cool.
Srinath.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Linn "LINTO" MC Preamp Schematic without SMPS - Schematic for SMPS wanted tiefbassuebertr Analogue Source 40 14th July 2014 08:10 AM
Schematic needed panasonic RX-1230 schematic Buzzsaaw Analog Line Level 0 23rd April 2011 07:52 PM
who s got the best schematic? prorms Solid State 40 24th February 2011 12:29 PM
Schematic FABIO_IT61 Solid State 1 23rd September 2005 11:48 AM
P 1.7 schematic help MikeW Pass Labs 20 19th June 2005 07:36 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 04:35 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2