Adcom GFA555-II help needed... - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 21st October 2012, 07:36 PM   #1
kico is offline kico  United States
diyAudio Member
 
kico's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: New York
Default Adcom GFA555-II help needed...

I recently picked up an Adcom GFA555-II at a local yard sale in excellent physical condition, but only the right channel works correctly. I checked the fuses, and all are good and the correct rating for the channel rails at 7 amps. It does not blow any fuses on power up or during use and seems to have correct rail voltage +80v/-80v.

I do get a minimal and distorted signal from the left channel with the volume on my preamp turned way up beyond normal listening levels. The only damaged (burned out) component I found was a resistor (R-107) 3.9k on the input board which I replaced…no left channel improvement. Everything inside looks original, all Toshiba labeled outputs. The bias on the right channel is 10.5mV and stable; there is no reading on the left channel.

Where do I start looking for the problem?


Thanks all—I really appreciate your helping me to get this fixed.

Service manual link---http://akdatabase.org/AKview/albums/...%20Service.pdf
Attached Images
File Type: jpg IMG_1427.jpg (680.2 KB, 27 views)
File Type: jpg IMG_1426.jpg (822.6 KB, 26 views)
__________________
"Don't argue with stupid people. You will only sink to their level and they will beat you with experience."
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Adcom GFA-545 II Schematic Needed 1moreamp Solid State 4 18th September 2012 03:11 AM
adcom gfa555 sda2mike Solid State 8 23rd May 2012 10:03 PM
adcom gfa555 scottr923 Swap Meet 0 25th April 2011 09:26 PM
Adcom gfa555 upgrade pi industriale Pass Labs 0 17th August 2010 11:34 AM
adcom gfa555 question rtate Solid State 2 21st April 2009 09:57 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 04:21 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2