Little GEM - Page 6 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 27th October 2012, 10:20 AM   #51
AndrewT is offline AndrewT  Scotland
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Scottish Borders
Quote:
Originally Posted by dadod View Post
I use 20 nsec now.
By output filter I mean an inductance parellel with a resistor. Zobel should always be connected(this is my opinion) and I shorted the inductance for those tests.
dado
I can't see the short across the L.
Tap the output before the L or after the L.
I would only investigate by tapping before the L, I cannot recall advice to investigate a particular operation by tapping output after the L.
__________________
regards Andrew T.
  Reply With Quote
Old 27th October 2012, 10:24 AM   #52
dadod is offline dadod  Croatia
diyAudio Member
 
dadod's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Zagreb
Quote:
Originally Posted by AndrewT View Post
I can't see the short across the L.
Tap the output before the L or after the L.
I would only investigate by tapping before the L, I cannot recall advice to investigate a particular operation by tapping output after the L.
Look carefuly first three screen shots and compare for the rest.
  Reply With Quote
Old 27th October 2012, 01:26 PM   #53
AndrewT is offline AndrewT  Scotland
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Scottish Borders
I still cannot see a short across the L.

I can see that sim1 shows the C across the load disconnected.
Do you get a warning that a component has an unterminated end?
__________________
regards Andrew T.
  Reply With Quote
Old 27th October 2012, 02:12 PM   #54
dadod is offline dadod  Croatia
diyAudio Member
 
dadod's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Zagreb
Quote:
Originally Posted by AndrewT View Post
I still cannot see a short across the L.

I can see that sim1 shows the C across the load disconnected.
Do you get a warning that a component has an unterminated end?
Look here again!
No worning, LTspice allowes one side of a component left not connected.
Attached Images
File Type: jpg square10k-no-input-or-output-filter-b.jpg (268.8 KB, 309 views)
  Reply With Quote
Old 27th October 2012, 03:51 PM   #55
dadod is offline dadod  Croatia
diyAudio Member
 
dadod's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Zagreb
Default Little-GEM TT version

Schematic and PCB.
Attached Images
File Type: jpg Little-GEM-T-b-sch.jpg (214.9 KB, 273 views)
File Type: jpg Little-GEM-T-mk2.LAY].jpg (180.0 KB, 259 views)
  Reply With Quote
Old 27th October 2012, 03:54 PM   #56
dadod is offline dadod  Croatia
diyAudio Member
 
dadod's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Zagreb
Default Little-GEM normal version

Schematic and PCB.
Attached Images
File Type: jpg Little-GEM-N-b-sch.jpg (212.2 KB, 287 views)
File Type: jpg Little-GEM-N-mk2.LAY].jpg (175.0 KB, 276 views)
  Reply With Quote
Old 27th October 2012, 03:59 PM   #57
AndrewT is offline AndrewT  Scotland
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Scottish Borders
Now I see that all 3 plots show the same short of the L//R to output. The later plots are normally connected.

Sorry I was looking in the wrong place.
__________________
regards Andrew T.
  Reply With Quote
Old 27th October 2012, 04:03 PM   #58
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: The City, SanFrancisco
Quote:
Originally Posted by dadod View Post
No worning, LTspice allowes one side of a component left not connected.
Take a look at the Spice Error Log, there should be warnings for floating nodes.

Thanks
-Antonio
  Reply With Quote
Old 27th October 2012, 04:04 PM   #59
AndrewT is offline AndrewT  Scotland
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Scottish Borders
why is D8 added to TT version?
__________________
regards Andrew T.
  Reply With Quote
Old 27th October 2012, 05:03 PM   #60
dadod is offline dadod  Croatia
diyAudio Member
 
dadod's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Zagreb
Quote:
Originally Posted by magnoman View Post
Take a look at the Spice Error Log, there should be warnings for floating nodes.

Thanks
-Antonio
Yes I remember that now, I have seen it. Thanks
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The GEM amplifier hajame Solid State 10 25th June 2013 02:32 PM
little gem mk11 Walcen Chip Amps 4 31st August 2012 12:03 AM
Genesis Media Labs Gem bickeler Full Range 0 7th March 2008 04:25 PM
200w Gem serosmaness Solid State 0 30th July 2006 02:39 AM
Little Gem , Little Gem MkII or the Ruby ? fortuosity Solid State 0 17th November 2005 03:11 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:30 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2