Pioneer SA 9500mk1 arching sound - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 17th September 2012, 05:54 AM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2012
Default Pioneer SA 9500mk1 arching sound

I changed 6 nos of 2SC1451 transistor for the amplifier. After i changed the transistor serious arching sound started to occur when i turn the volume knob and switches on the left channel.

The amplifier was working fine before i changed the transistor.

Anyone can help ??
  Reply With Quote
Old 17th September 2012, 06:00 AM   #2
kevinkr is offline kevinkr  United States
diyAudio Moderator
 
kevinkr's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Boston, Massachusetts
Blog Entries: 6
I guess I have to ask why if the amplifier was working correctly you changed the transistors? Not fundamentally like tubes where differences in construction details might affect their perceived performance, no such mechanism exists in transistors that are not otherwise defective.

Look for anything that might have been disturbed during the swap and look for cold solder joints.

I have no clue what "arching" sounds like, did you mean "arcing" or something altogether different?
__________________
"Extraordinary claims require extraordinary evidence." - Carl Sagan
  Reply With Quote
Old 18th September 2012, 03:24 PM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: May 2011
Location: Beverly, Massachusetts, USA
Send a message via AIM to ouimetnick Send a message via Skype™ to ouimetnick
Yeah. A guy on AudioKarma tried to restore a SX-780, and replaced the original working STK packs with fakes (accidentally) Why replace working fine semiconductors??? They don't age like capacitors or tubes.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pioneer sa-610 wiseboy1900 Solid State 1 14th September 2011 04:40 PM
Vintage Pioneer SA-6200 sound problem coming from power amplifier assy! SeMu Solid State 8 4th September 2011 09:01 AM
Pioneer sa 9900 David Robert Solid State 1 15th April 2005 06:52 AM
pioneer SA-1520 murat Solid State 2 23rd February 2005 03:56 AM
old Pioneer sa-5300 Matt Neilson Solid State 10 8th April 2004 07:36 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 07:46 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2