Studiomaster 1500E HELP? - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10th September 2012, 08:58 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2012
Default Studiomaster 1500E HELP?

Hi all,
My fuses on the output side keep blowing any ideas?
  Reply With Quote
Old 11th September 2012, 01:09 AM   #2
Enzo is offline Enzo  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2004
Location: Lansing, Michigan
I don't know the unit, so...

Power supply fuses? Or speaker fuses?

If speaker fuses, then likley you have DC on the output, start by looking for bad output transistors. If the amp will hold a fuse without a speaker load, then you can find out why the DC is there.

If power supply fuses to the channel blow, again start with looking for shorted output transistors, or posibly an open in the bias circuit.
  Reply With Quote
Old 11th September 2012, 05:15 AM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: wigan
The 1500e does not use speaker fuses or output relays. it uses quite a sohphisticated protection circuit that includes a crowbar circuit to protect speakers in case of a large dc offset. if the crowbar is triggered it will short out the psu rails to open the fuses. As Enzo says there is also a possibilty that the output transistors could be shorted/Faulty. Please take note that this amplifier uses fairly high supply rails and can deliver a large amount of current please take caution when working on this amplifier..
best regards Mark

Last edited by madtecchy; 11th September 2012 at 05:16 AM. Reason: typo
  Reply With Quote
Old 14th September 2012, 09:11 PM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2012
Thanks for info. Please note when amp was powered up fuses went this happened without any load on amp.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
studiomaster vision 8 smiglet Solid State 2 30th April 2014 10:14 PM
studiomaster vision8 burbeck Solid State 25 15th January 2013 09:18 AM
Studiomaster 16-4 suchenderxxx Analog Line Level 11 11th July 2012 12:11 AM
Can Someone help (Studiomaster mod) kinguk Analog Line Level 3 20th December 2009 04:44 PM
Studiomaster 400c Pbassred Solid State 3 25th October 2007 07:53 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 11:33 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2