yamaha m60 power supply issues - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 7th September 2012, 07:20 AM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2011
Question yamaha m60 power supply issues

Hi folks, first time posting having an issue with a repair on the way to an upgrade on a yamaha m-60 amp. My power supply tansformer is reading low about 5v on the LB's and 12v down on the HB. Suggestions as to something other than replace the pws. The owner that i rescued this amp from started the carnage by installing the 50v ripple caps backward. I have since replaced 4 output transistors, 3 input transistors, some s1115', 2240's, 5 caps 4 resistors, zeners and signal diodes. and all four ripple caps with new panasonics. I have no Leds or haven't been able to engage the y101 relay. I was unaware incorrectly installing the ripple caps could take out a power supply. Out of circuit it is low on everything. In circuitit is not even close to the schematics values. If some is knowledgeable about the yamahas i waould surely appreciate some guidance. I was given with the amp a bag of parts within was all the other caps all elna's and nichicons along with most of the diodes and transistors. I have reflowed the board and pulled each piece and verufied out of circuit. But this powers supply in circuit behaves as if there is a dead short. I have found no other blown parts. I'm a novice and have recapped and modded two other yamahas and have a basic understanding of electronics. Stumped in Albuquerque, Nanooker
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Yamaha RX-730 power issues Smoothjazz Solid State 6 21st November 2012 05:22 AM
FS: Yamaha M60 Power Amplifier- Partly Rebuilt - $99 Unimog Swap Meet 5 13th February 2012 12:19 AM
Yamaha M60 modifications? Unimog Solid State 4 13th December 2011 03:55 AM
more help, power supply issues theChris Solid State 15 11th April 2003 07:54 PM
help on power supply issues and more! mwmitchell Tubes / Valves 2 16th August 2002 02:35 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 08:46 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2