Sherwood ES-5030R schematics needed.. - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 29th March 2012, 05:47 AM   #1
Junm is online now Junm  Philippines
diyAudio Member
 
Junm's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Dau
Send a message via Yahoo to Junm
Default Sherwood ES-5030R schematics needed..

Hi diy friends....I've bought a unit of sherwood es-5030r from a local junkshop for 10 usd equiv. it looks clean and no severe scratches....when i opened it it seem that some fuse are missing and no rating is indicated on the board...its a surround a/v amplifier...3 channel using STK400-090 chip as amplifier...

Can anybody share me the schematics of this model...i've search the net but no success in getting one...there are available for sale but only owners manual....thanks in advance
  Reply With Quote
Old 30th March 2012, 12:40 AM   #2
Junm is online now Junm  Philippines
diyAudio Member
 
Junm's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Dau
Send a message via Yahoo to Junm
It seems that nobody has the service manual or schematics of this model. Is Sherwood made in the U.S? since the components used are not that good, samwha capacitors and Kia made Opamps.

I had replaced the fuses with low values 1A, upon power on, no fuse blows but the stand by trafo is working and the power led lit and the 6 equalizer mode led lit, pressing the button will not turn on the main trafo since it is triggered by a relay. Anybody has an idea? I can't find schematics so I'm tracing it manually.

your help is very much appreciated....
  Reply With Quote
Old 2nd April 2012, 01:27 AM   #3
Junm is online now Junm  Philippines
diyAudio Member
 
Junm's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Dau
Send a message via Yahoo to Junm
Finally got hold of the service manual and found out the problem. Just replaced 2 small over heated trannies and bingo!..I got a Digital surround processor at 10 USD worth plus a dollar worth of parts....not bad..

Here is the faulty ckt board and the system..Sherwoord DSP, 6R2p Tube amp on old pioneer chassis and Luxman Hybrid LV103...
Attached Images
File Type: jpg Sherwood es5030r reset ckt brd.jpg (364.6 KB, 60 views)
File Type: jpg Luxman_Pioneer_Sherwood.jpg (397.4 KB, 51 views)
  Reply With Quote
Old 11th February 2013, 01:04 PM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2013
I have sound output problem with the same device. I replaced the stk400-090. Now signal is input to KIA4559 but no output. I have ordered for KIA4559S to see if the problem will be solved by replace the ic.

I will appreciate any input.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wanted:Schematics Sherwood S 3000V max29 Swap Meet 1 25th October 2012 04:45 PM
Help needed. Sherwood CD1000C liquias Digital Source 20 24th September 2010 06:22 AM
Schematics for Sherwood RX-4109 carstereogeek Solid State 0 13th February 2008 08:39 AM
Sherwood car amp schematics needed. RetroAudio Swap Meet 0 17th July 2006 12:11 AM
Sony CD-P XA50ES schematics / differences to CDP- XA 5 ES ? Reina Digital Source 5 15th June 2005 10:28 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 04:05 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2