Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Solid State Talk all about solid state amplification.

marantz pm66se no lights
marantz pm66se no lights
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 21st March 2012, 08:19 AM   #1
chris212 is offline chris212
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2011
Default marantz pm66se no lights

My pm66 shows no lights on the facia when switched on. The heatsinks and output transistors all get warm, and the source direct relay clicks when the button is pressed but the output relay doesn't click into life as it should.
I have replaced the suspect r807 47r which was faulty, tested all the other resistors I can see [I think!] And replaced the 2 big main caps with 12000uf 63wv ones, but still no lights or relay click.
Can anyone give me any help or advise as to what it could be? Thanks.
  Reply With Quote
Old 21st March 2012, 10:01 AM   #2
Coconuts 500 is offline Coconuts 500
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2010
Burnt out bulbs?
  Reply With Quote
Old 21st March 2012, 10:39 AM   #3
east electronics is offline east electronics  Greece
diyAudio Member
 
east electronics's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Athens GREECE
you need to verify that all voltage is present according to the schematic where highlights will be he secondary power supply that is located on board P851 there is a regulator there and a transistor circuit for 5 and 24 volt

then you need o verify voltage on board PU01 ( front board) check also LU01 and so on

carefully though it can be complicated
__________________
SERVICE ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΗΧΟΥ www.eastelectronics.gr
  Reply With Quote
Old 12th April 2012, 10:08 PM   #4
chris212 is offline chris212
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2011
still no lights or relay click. When I switch it on the transformer makes a louder than usual humming noise. It sounds like something is putting a drain on it. The fuse will blow eventually, but not immediately. Only kept it on 5 secs incase it is doing futher.damage. Any advice appreciated. Thanks.
  Reply With Quote
Old 12th April 2012, 10:40 PM   #5
sgrossklass is offline sgrossklass  Germany
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Germany
Sounds like is some serious current flowing, which is never a good sign. Next thing to do would be fashioning a bulb tester and checking voltage and current levels in both channels of the power amp.
  Reply With Quote

Reply


marantz pm66se no lightsHide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Marantz PM66SE Brian_x Solid State 109 17th March 2012 12:04 AM
Marantz pm66se paulsoulsby Solid State 1 7th August 2009 08:26 PM
Marantz PM66SE mods? insomniac Solid State 0 22nd June 2004 01:22 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 02:02 AM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 15.79%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2017 diyAudio
Wiki