Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Solid State Talk all about solid state amplification.

Channel 3 not working but works when bridged
Channel 3 not working but works when bridged
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 9th March 2012, 10:19 AM   #1
htgeek is offline htgeek  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: House
Default Channel 3 not working but works when bridged

I have a 4 channel car amp and all the channels work fine by themselves except channel 3 but it will work fine when bridged with channel 4. Checked my RCA cables, there fine, dont think it would be the head unit either. There are no switches on the amp its just a simple 4 channel amp. So does anyone know what might be happening, is part of the amp blown?
  Reply With Quote
Old 9th March 2012, 11:59 AM   #2
Chris Daly is offline Chris Daly  Australia
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2004
Location: New Zealand
Quote:
Originally Posted by htgeek View Post
I have a 4 channel car amp and all the channels work fine by themselves except channel 3 but it will work fine when bridged with channel 4. Checked my RCA cables, there fine, dont think it would be the head unit either. There are no switches on the amp its just a simple 4 channel amp. So does anyone know what might be happening, is part of the amp blown?
The usual things to check are fuses in this case applying to Channel 3 ( if there is a fuse for each channel ) Unsure if you have 4 speakers If you have a multimeter check ohms of the speaker(s) to make sure they are OK typical measurements between + and - is usually 4-8 ohms.

Check and recheck all wiring,particularly relating to the speakers. If you have color coded wiring ensure all + go to + of speakers, and all - go to all -, and that you have no loops or series connections of speakers.... this can make one speaker work but not the other.
Wiring of speakers is parallel meaning L + Chanel 1 of amp goes to L+ of that speaker and L- of Chanel 1 amp goes to L- of that speaker, etc.... through to Channel 4 .... NO
SERIES wiring .

Cheers / Chris
  Reply With Quote

Reply


Channel 3 not working but works when bridgedHide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rotel RA-312 - only one channel works ashhhhh Solid State 0 11th August 2011 11:21 PM
Why do most 2 channel amps run hot when bridged? chipper Car Audio 8 19th September 2010 05:00 PM
Sub not working with CD (works fine with radio or iPod) puttsthree Car Audio 4 27th December 2007 06:26 AM
It works (DAC + Bridged Gainclone)! MWP Chip Amps 5 9th September 2004 09:37 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 06:00 PM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 15.79%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2018 diyAudio
Wiki