NAD C370 fail - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11th February 2012, 08:11 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2012
Default NAD C370 fail

Hello
I have a NAD C370 amp and i like it a lot but, a couple off months ago it started to fail. When i turn it on, i only have sound from the left speaker. The right speaker only connects after 3 to 4 min.
Does anybody has a clue on this one?

Thanks
Mário
  Reply With Quote
Old 11th February 2012, 08:35 PM   #2
Bill_P is offline Bill_P  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: New York, the vampire state
It could be a bad output relay. If you are using speaker A outputs, try moving the speaker wires to the B output posts. Select speaker B from the front panel and see if it still has a problem with the right channel.
  Reply With Quote
Old 13th February 2012, 03:50 PM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2012
Hey hello Bill
Thanks for your answer.
I´ve tried that but the problem is still the same. It cuts both right channels ( A and B outputs)
Does the protection circuit has anything to do with this? Is there any common failure in any component?
Thanks a lot
Mário
  Reply With Quote
Old 13th February 2012, 04:48 PM   #4
Bill_P is offline Bill_P  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: New York, the vampire state
The protection circuit should affect both channels.

You can get a C370 service manual at ElektroTanya | Service manuals and repair tips for electronics experts

For protection circuit repair see pithed.org NAD C370 protection circuit repair (amp fails, goes into protection mode)
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NAD C370 power-on problem windfall123 Solid State 13 19th September 2013 12:47 PM
NAD c370 Amplifier. Ronjakcs65 Solid State 0 7th April 2011 02:35 PM
Replacing CAPs in NAD C370 silversweden Solid State 9 28th December 2009 07:36 PM
NAD C370 Diagnosis and repair help cyteen Solid State 21 21st July 2008 03:48 AM
NAD C370 Volume Potentiometer fail somelvis Solid State 4 15th July 2007 09:47 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 10:38 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2