schematic error - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 18th August 2011, 08:04 PM   #1
diyAudio Member
 
east electronics's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Athens GREECE
Default schematic error

can anyone see this schematic and tell me if this some printing error or drawing error ?

i dont actually find it very correct

the midle pin of the trimmer that adjusts idle is conected to the output (???)

can this be right ?
Attached Images
File Type: jpg skd033.jpg (184.2 KB, 98 views)
__________________
SERVICE ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΗΧΟΥ www.eastelectronics.gr
  Reply With Quote
Old 18th August 2011, 08:14 PM   #2
wahab is offline wahab  Algeria
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: algeria/france
Quote:
Originally Posted by sakis View Post

the midle pin of the trimmer that adjusts idle is conected to the output (???)

can this be right ?

No , it s just a bad drawing...
  Reply With Quote
Old 18th August 2011, 08:17 PM   #3
diyAudio Member
 
east electronics's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Athens GREECE
well ...wahab ( good to see you by the way ) this is from a greek made kit and i can tell you that the error exists also on the pcb i hold in my hands ....

Though i havent playing with this for almost 20 years now and i recall making a couple of those kits some 25 years ago that actually produced music ...

i am trying to upgrade one of these and make it bit better ( has a gozillion mistake except this one )

thanks for the input
__________________
SERVICE ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΗΧΟΥ www.eastelectronics.gr

Last edited by east electronics; 18th August 2011 at 08:26 PM.
  Reply With Quote
Old 18th August 2011, 08:17 PM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oakmont PA
The schematic is correct. There are dots where lines cross and they are connected. There are none where the lines just cross. At the pot wiper it looks like a dot, but that is the end bar! Of course since they increased the width of the output wire those dots are hard to see.

It is why my draftsman never connects four wires at a time, only three!
  Reply With Quote
Old 18th August 2011, 08:19 PM   #5
midget is offline midget  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2009
Looks correct to me - no drawing error.

Connect two terminals nearest each other on a pot together and see what happens to the total resistance when you turn it...
  Reply With Quote
Old 18th August 2011, 08:27 PM   #6
diyAudio Member
 
east electronics's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Athens GREECE
ok ...just for fun

can somebody calculate to see what will happen if the midle pin is conected to the output?

Can i imagine bias modulated with output or will it be worst ???
__________________
SERVICE ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΗΧΟΥ www.eastelectronics.gr
  Reply With Quote
Old 18th August 2011, 08:36 PM   #7
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oakmont PA
Quote:
Originally Posted by sakis View Post
ok ...just for fun

can somebody calculate to see what will happen if the midle pin is conected to the output?

Can i imagine bias modulated with output or will it be worst ???
The pot will burn up, then an output transistor will fail by shorting, then the other sides will fail by going open. See it before!
  Reply With Quote
Old 18th August 2011, 09:07 PM   #8
diyAudio Member
 
nigelwright7557's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Carlisle, England
Its not the best of circuits, missing CCS and CM.
__________________
PCBCAD50 software. http://www.murtonpikesystems.co.uk
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Marantz CD63 KI SIG, Error 12, Sled Error problem sisik Digital Source 1 9th November 2008 03:12 PM
Simple 45/2A3 schematic error? Richard Ellis Tubes / Valves 1 14th April 2008 03:24 AM
Error in Aleph 3 schematic ? JEKYLL Pass Labs 3 13th November 2007 03:45 PM
Error in power amplifier schematic routhun Solid State 20 26th December 2006 10:17 AM
Whats worse, 1db error in response curve or a phase error of 6? primalsea Multi-Way 5 13th May 2003 01:24 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 04:18 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2