hum in only one channel - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 2nd August 2003, 06:21 AM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: New Zealand
Default hum in only one channel

I've built this pre-amp. It seems to work well in one channel but the other has a definite hum in it. The hum doesn't seem to be coming from the power-supply, as one channel is fine. It's definitely coming from the pre-amp and not somewhere else along the line. Any idea as to what the likely culprit is?

cheers,
joseph

http://www.maxim-ic.com/appnotes.cf...mber/1931/ln/en
  Reply With Quote
Old 3rd August 2003, 06:15 AM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: New Zealand
The link I've got above doesn't seem to be working too well.
Here's a link to an identical schematic, shown in Figure 2, from the ESP website:

http://sound.westhost.com/project06.htm
  Reply With Quote
Old 3rd August 2003, 09:37 AM   #3
diyAudio Member
 
Jan Dupont's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Copenhagen, Denmark
Send a message via MSN to Jan Dupont
Hi BM,

How loud is this hum???

There must be something wrong with that channel.

Have you compared the two PCB's. Place them side by side and check every single component (color codes, polarity etc.).

If you don't find any faults there, I think it must be a bad soldering. Resolder all components.

Please keep us informed.
__________________
Free Schematic and Service Manual downloads www.audio-circuit.dk, Company: www.dupont-audio.com, Joint venture: www.DupontMantra.com
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Creating 5.1 Multi Channel sound from 2 channel jenkrich Everything Else 5 1st September 2009 08:29 AM
4 channel conversion to mono 1 channel iUSERTLO72p Car Audio 24 25th October 2007 06:07 PM
HELP!: Channel volume very very low, other channel fine. harrisni Solid State 2 20th September 2006 12:10 PM
My 4 channel car Amp distorting on 1 channel (large pics) MikeHunt79 Car Audio 9 3rd September 2003 07:41 AM
Help quick! 4 Channel > 2 Channel? zmoz Car Audio 3 5th July 2003 09:48 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 11:46 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2