solid state amp troubles - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 8th January 2011, 03:25 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2011
Default solid state amp troubles

i was wondering if someone could help me. i have a Crate GT1200 120 watt solid state amp. its not the best amp in the world but its what i have. im running it out of a legion sound 4x12 cab extension cab again not the best cab in the world XD . Ive been experiencing some problems however. when im jammin with my band ( which is a hardcore genre of music) i use really high gain and ballzy low end for those brutal breakdowns. my lead channel on the crate just doesnt do it for me. so i put it on the clean channel and use a preamp pedal? which happens to be the mt-2 metal zone pedal. but at high volumes it turns to crap and becomes really fuzzy. at low volumes its freaking spectacular couldnt be happier. can someone give me suggestions on how to fix this problem? i cant buy a new one money is really tight right now.

my eq on the crate gt1200 solid state 120 watt head

low- about 3 o'clock.
mid- scooped down do practically nothing.
high-about 3 o'clock as well

mt-2 metal zone eq

level- 11 o'clock
low- 5 o'clock ( i usually turn them down at high volumes)
high- 5 o'clock ( again at high volumes i have to turn it down)
mid freq- 11 o'clock
middle- scooped down again just a hint not much at all
dist (gain)- all the way up

can someone tell me where my problems are at or what other equipment i might need to get to make this beast come to life. i would really appreciate it.
thanks

-- I Speak In Braille
  Reply With Quote
Old 8th January 2011, 07:34 PM   #2
diyAudio Member
 
Peckerwood's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Texas
Try turning down the distortion.
__________________
I'm trying to think but nothing happens.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Variac use and old solid state amp. portlandlay Solid State 11 19th November 2009 03:57 PM
My first solid state amp AAK Solid State 48 10th September 2005 07:38 PM
The Solid State Wiki - Your solid state reference guide Jason Solid State 0 25th June 2002 06:26 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 06:51 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2