Behringer A500 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 4th January 2011, 01:00 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2011
Smile Behringer A500

I have 2 Behringer A500s that apart from a few problems (front pots dirty etc) One channel has now developed a fault where the clip and prot LEDs come on and off with the sound. Anyone have a full schematic?

  Reply With Quote
Old 4th January 2011, 05:07 PM   #2
diyAudio Member
 
meanman1964's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Belgium the land of chocolate
Here you go
Attached Files
File Type: pdf Behringer_A500_power_amp.pdf (146.0 KB, 136 views)
  Reply With Quote
Old 4th January 2011, 06:13 PM   #3
LAJ is offline LAJ  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Atlanta Ga. USA
This is a classic QSC style amp with the grounded collectors on the outputs. If your outputs check good, then you've most likely got DC coming out of your op amp (causing DC on the output). The op amps fail frequently if an output fails because they are DC coupled. Check for unbalanced supply rails to the op amps first as this is the most frequent source for trouble in these amps. Also check caps. Good luck.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Behringer A500 as a DIY project derouineau Solid State 182 18th July 2014 01:13 PM
Behringer A500 thumping in one channel DigAudio Solid State 4 29th June 2013 02:39 AM
Behringer A500 power amp problem, please help? emperor Solid State 36 20th January 2013 01:30 PM
Behringer A500 Amp Problem Guidance KP11520 Solid State 4 9th November 2010 11:18 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 11:56 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2