Help with a Rotel RSX965, 2V neg offset, all outputs - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 25th September 2010, 07:30 PM   #1
RIP
 
Join Date: Oct 2005
Location: Central Florida
Default Help with a Rotel RSX965, 2V neg offset, all outputs

I've been fooling with this thing on and off for a while with no luck so I thought I might find someone who knows their way around one of these.

I've unplugged everything from the amp board except the power and the spkr outs, and there is still a couple volts neg offset at all 5 amp outputs so whatever it is it is common to all 5 amps. As near as I can tell, all the common circuitry seems to be protection related, but there is a good chance that I'm seriously in error.

Anyone out there that can straighten me out on this?
I do have the service manual.

Thanks in advance, Bill
  Reply With Quote
Old 25th September 2010, 07:32 PM   #2
lineup is offline lineup  Sweden
diyAudio Member
 
lineup's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: the north
Yes.
It sounds like the protection circuit has some faults.
And this is effecting all amplifiers.
Hard to say what it is.
__________________
lineup
  Reply With Quote
Old 25th September 2010, 07:52 PM   #3
RIP
 
Join Date: Oct 2005
Location: Central Florida
Thanks for the reply. There is one trace marked bias on the dwg that is tied to the main board, and goes to the front end CS of all the amps but I believe it is also protection related, but I'm not sure.

There really isn't much common circuitry on the board so replacing all of it seems to be the logical solution for me, unless someone has had the same problem and can pinpoint it.
  Reply With Quote
Old 25th September 2010, 10:13 PM   #4
Nrik is offline Nrik  Denmark
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Copenhagen
Are there any ground-pull-down resistors on the main amp board?
Because these could be situated at the input/volume control board, and if these are not connected the amps might go in offset. So plug everything in and test again.
__________________
STOP - Hammertime!
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rotel RCD-971: Anyone revised the PCM63 Current Output Config-Source of DC Offset??? dtm1962 Digital Source 3 25th November 2010 08:39 PM
PC as sig gen - max 2V output...best circuit to crank this up? HankMcSpank Equipment & Tools 2 15th September 2009 08:50 AM
Receiver preamp outputs - 2V vs 4V? Flyin11 Car Audio 3 30th November 2007 12:43 PM
Quick way to drop 2V? wes-ninja250 Power Supplies 11 3rd December 2005 10:38 PM
Have an offset for 2V with OPA2134 Progg70 Analog Line Level 7 30th August 2005 06:19 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 09:50 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2