Studio Reference Amplifier - Page 86 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 8th October 2012, 02:31 AM   #851
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2011
Quote:
Originally Posted by apexaudio View Post
What is voltage measurements on R11 and R27?
Ok I will measure this evening...
Many thanks before...
  Reply With Quote
Old 8th October 2012, 11:35 AM   #852
diyAudio Member
 
apexaudio's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Serbia
Quote:
Originally Posted by Arif Budiyanto View Post
I have just got back for couple days out of town. Resistor Voltage Measurements conducted last night. Here there are, Supply was 40VAC/55VDC:
R28 = 0,150V , R29 = 0,91V , R30 = 0,42V
Thank you so much
Best Regards...
R29 = 0,91V or 0,091V ?? What is voltage on P1 ( can be 0V - 0,4V)?
Vbe (BD139) = V(R29) + V(P1) = 0,55V.
  Reply With Quote
Old 9th October 2012, 02:35 AM   #853
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2011
Dear Mr. Mile S.,
R11=6,96V and R27=0,15V...
What is P1, I am sorry for asking...
I will measure R29 once again to ensure it's voltage.. also check Vbe voltage...
Thank you so much...
  Reply With Quote
Old 9th October 2012, 08:43 PM   #854
diyAudio Member
 
apexaudio's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Serbia
Quote:
Originally Posted by Arif Budiyanto View Post
Dear Mr. Mile S.,
R11=6,96V and R27=0,15V...
What is P1, I am sorry for asking...
I will measure R29 once again to ensure it's voltage.. also check Vbe voltage...
Thank you so much...
Voltage on R11 must be 15V, replace R9 and R10 with 1k instead 2k2.
  Reply With Quote
Old 10th October 2012, 02:28 AM   #855
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2011
Quote:
Originally Posted by apexaudio View Post
Voltage on R11 must be 15V, replace R9 and R10 with 1k instead 2k2.
Ok, I will buy resistors to replace R9 and R10...
Thank you so much
Best Regards...
Arif
  Reply With Quote
Old 30th October 2012, 12:08 PM   #856
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: general santos city
Quote:
Originally Posted by apexaudio View Post
Circuit can work with IRFP240/IRFP9240 (R30-10k, without C10,C11-100pF). Zobel network with 10R, 22nF and 4R7,10uH is on PSU pcb. MJE340/MJE350 must have heatsink (10mA), amp can work with +/-90V DC rail voltage with more outputs (R20,R21,R22,R23-100k instead 47k, R24-12k/1W instead 6k8).


What is ZOBEL NETWORK means sir? Sorry, i,m just a beginner in diy.
  Reply With Quote
Old 30th October 2012, 12:22 PM   #857
AndrewT is online now AndrewT  Scotland
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Scottish Borders
then move above beginner by doing your homework.
__________________
regards Andrew T.
  Reply With Quote
Old 1st November 2012, 03:12 AM   #858
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2011
Quote:
Originally Posted by apexaudio View Post
Voltage on R11 must be 15V, replace R9 and R10 with 1k instead 2k2.
Last night I used jumper instead of R10 (to make R9 and R10 = 2K2 both), measured zener diode 15v (D2) = 7,4 volt .
Measurement also conducted on zener diode 15v (D1) = 7,5 volt with R7 and R8 are still 2K2 each...Do D1 and D2 need to be replaced?
I measured the other SR200 channel, both of D1 and D2 are 15 volt..and I can set bias without problem...
I need your advice...
Thank you so much
Best Regards..
  Reply With Quote
Old 1st November 2012, 04:50 PM   #859
diyAudio Member
 
apexaudio's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Serbia
Quote:
Originally Posted by Arif Budiyanto View Post
Last night I used jumper instead of R10 (to make R9 and R10 = 2K2 both), measured zener diode 15v (D2) = 7,4 volt .
Measurement also conducted on zener diode 15v (D1) = 7,5 volt with R7 and R8 are still 2K2 each...Do D1 and D2 need to be replaced?
I measured the other SR200 channel, both of D1 and D2 are 15 volt..and I can set bias without problem...
I need your advice...
Thank you so much
Best Regards..
Yes, you must have 15V on zeners.
Regards
  Reply With Quote
Old 2nd November 2012, 02:41 AM   #860
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2011
Quote:
Originally Posted by apexaudio View Post
Yes, you must have 15V on zeners.
Regards
Mr. Mile S...
Absolutely right...
Last night I replaced those two zener diodes, install back 2k2 resistor and check the diodes...Finally I got 15Volt on those ones...Thank you so much..
For the first run I set 1V on R10 (instead of fuse)...
Dc offset measured at 24mv...it is a little bit high, isn't it?...But I have not test the sound yet, it was too late of night....
I will try to take pictures and post them in this forum...
Thank you so much Mr. Mile S. for sharing this SR200 design...
Best Regards...
Arif
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Crown Studio Reference I: beefing up the power supply elac310 Power Supplies 4 28th April 2010 01:50 AM
Reference Amp for studio exhausted mule Solid State 0 5th June 2006 06:39 AM
studio amplifier project? rotation Chip Amps 2 2nd February 2006 05:33 AM
Any website reference for diy Audio Research REFERENCE amp and Manley Studio amp bmpa Tubes / Valves 4 19th April 2004 06:11 AM
Any information , website reference for diy Hi-End computer studio sound card? bmpa Digital Source 5 16th April 2004 05:57 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 09:47 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2