No sound on one channel - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 20th June 2010, 07:44 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2010
Default No sound on one channel

I have pyramid 2600 amp. Sound only comes out one side. Have switched speakers wires and the speakers are fine. Where should I be looking on the circuit board to trouble shoot?
  Reply With Quote
Old 20th June 2010, 08:53 PM   #2
Netlist is offline Netlist  Belgium
diyAudio Moderator Emeritus
 
Netlist's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
What about the inputs? Have you switched them?

/Hugo
  Reply With Quote
Old 20th June 2010, 09:28 PM   #3
gootee is offline gootee  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: Indiana
Blog Entries: 1
Since there are two channels, you can compare measurements between points and pairs of points in the bad channel to the corresponding points and pairs of points in the good channel. You could start with the unit unplugged and measure resistances between pairs of pins of the power transistors.
  Reply With Quote
Old 21st June 2010, 01:04 AM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2010
Great... Thanks for the advice... i will check everything suggested
  Reply With Quote
Old 21st June 2010, 03:11 AM   #5
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Santiago, RS/ Brasil
Send a message via MSN to smartx21 Send a message via Skype™ to smartx21
If power is on, you may compare VOLTAGES, starting with power supply (if separate).
Search for a ground point (easier if common to both channels) and select some other points to compare, with no input signal. Check fuses also.
It can be a faulty power supply, or even burnt output transistors.
Good luck!
Max.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Simple SE - no sound on one channel kerux Tubelab 1 19th June 2010 08:13 PM
Creating 5.1 Multi Channel sound from 2 channel jenkrich Everything Else 5 1st September 2009 08:29 AM
multi-channel sound complexities...how to? please help JinMTVT Digital Source 0 23rd January 2008 03:03 AM
crackling sound from one channel ali_azamkhan Tubes / Valves 4 23rd November 2007 10:43 PM
6-channel USB Sound Card marcin-k3 Digital Source 1 3rd August 2005 10:52 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 03:49 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2