sansui au-6900 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 24th May 2010, 12:56 AM   #1
newf is offline newf  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: May 2010
Default sansui au-6900

I have a sansui au-6900, when i power it up the light comes on in the front but nothing, no sound or anything. can anyone point me in the right direction?
  Reply With Quote
Old 24th May 2010, 02:17 AM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2010
It appears that something has failed in the unit and the protection circuitry has prevented that situation from destroying your speakers.

Depending on your bravery and knowledge, you could open it and start measuring things to discover what needs replacing. Otherwise, get someone who knows about such things to help.
  Reply With Quote
Old 24th May 2010, 08:31 AM   #3
diyAudio Member
 
east electronics's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Athens GREECE
the particular machine is rather complicated inside ....eventhough the principal of opetration is very simple still inside there is quite of a mess ...

the particular amplifier will need afew to fix but it will take a lot to do to make the amp working properly since everything inside is expected to be aged ...

finally a repair like that will need skills and procedure if you have some ... you will get some help here in the forum but at least you need to know the basics

regards sakis
__________________
SERVICE ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΗΧΟΥ www.eastelectronics.gr
  Reply With Quote
Old 24th May 2010, 08:27 PM   #4
newf is offline newf  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: May 2010
I know a little, the problem is the age of this amp, no one around where i live wants to take it on, i love this amp so would like to hang on to it. if anyone has any service manuals for it that would even be a great help.
  Reply With Quote
Old 24th May 2010, 10:08 PM   #5
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2010
RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting

I just downloaded a service manual here. Where do you live?
  Reply With Quote
Old 24th May 2010, 10:26 PM   #6
newf is offline newf  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: May 2010
i live in newfoundland
  Reply With Quote
Old 24th May 2010, 11:25 PM   #7
newf is offline newf  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: May 2010
I did find what appears to be a relay, which if i follow the wires back from the power switch, seems to be directly after the power switch. If I "tap" on this relay, which is clear, i can see a small arc and a noise from the speaker. Is it possible this relay is me issue?
  Reply With Quote
Old 25th May 2010, 12:31 AM   #8
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2010
No the problem isn't the relay itself. That is protecting your speakers. Better disconnect them and troubleshoot the amplifier before you cause more damage.
  Reply With Quote
Old 25th May 2010, 02:08 AM   #9
davada is offline davada  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Fort St John, BC Canada
Quote:
Originally Posted by newf View Post
I have a sansui au-6900, when i power it up the light comes on in the front but nothing, no sound or anything. can anyone point me in the right direction?

I have a AU6900. I have a schematic for it but not the service manual.
I don't have a scanner so I would have to photo copy it and send it to you.

The 6900 has a relay protection circuit and if either channel has a dc offset then the relay won't activate connecting the speakers.

I have repaired mine a couple of times. Most of the parts are no longer available but I have had success in substituting output transistors into it.

David.
__________________
David.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Got any Sansui au-6900 SM, schematics or whatever? taj Solid State 0 1st January 2009 12:16 AM
Sansui AU 7700 yeoldestereo Solid State 2 13th December 2007 02:20 AM
Sansui AU-3900 mot on/off Solid State 18 30th May 2007 05:10 PM
Sansui AU-111 stonehome Swap Meet 1 14th June 2006 03:37 PM
Sansui Au-517&au-717 ManUtd Solid State 4 29th March 2004 02:13 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 09:45 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2