Adcom pop noise, need help on a fix. - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10th March 2010, 08:54 AM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2010
Default Adcom pop noise, need help on a fix.

I just purchased my first amp, the adcom 545, so far its great, even though im very new to audio.


However everytime i change inputs, sound format changes, or even skiping to next in a movie (it takes about 4 seconds on blueray to skip to the next scene) then when the new scene starts and audio comes back in, it also pops, i notice it does this because when I hit next my audio receiver shows no signal for a second, then displays lpcm when the scene starts, because of this when the scene starts, the amp will cause a pop sound very quick on any changes And as mentioned switching inputs and sound formats it does it as well.

I found the following on avsforum


"be aware that some of the early generation gear that was designed by Nelson Pass (545/555 not the MKII's) do not have decoupling caps on the input. this of course was intentional to keep the signal path clean...the result however is that any DC offsets between equipment will become evident as a small speaker pop..ie when the AVR is changing inputs or audio signals...this *could* become annoying if your AVR/DVD combo drops into stereo mode during a layer change (if your player has them)...at which point you'll get a slight speaker pop."

"My current AVR (denon 2307) disconnects the speaker outputs via relays when muting, or switching inputs...so I don't get the pop. But I've had other receivers that did not do this and got the pop as a result."

Any ideas how to fix this issue for me, or any help with these decoupling caps, where i would get them. I cant do any soldering but my installer whose an electrician im sure can. But is their an easier fix for this?

Any help would be much appreciated im very new to all this.
  Reply With Quote
Old 10th March 2010, 05:21 PM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2010
If anyone could help me or guide me in the right direction. If i cant figure this out and find a solution and/or get my installer/electrician to solder it on, i will have to sell it and will be a huge pain. I paid 75 just to have it shipped to me.

Is their any other method other then soldering on decoupler caps?

And if not where do i even find decoupler caps for my 545 so my electrician/installer can solder them?
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Reduce "pop" noise when power on/off veckans Class D 11 28th January 2009 09:53 AM
power supply problem pop noise prorms Solid State 5 11th September 2007 11:15 PM
Perpetuum-Ebner PE66: To fix or not to fix... Grendel the Cat Everything Else 0 6th April 2007 05:37 AM
Loudspeaker POP - How to Fix- Aural Dan Everything Else 7 13th December 2004 09:49 PM
Home home or pop pop noise from sub ricky fong Multi-Way 0 26th February 2003 01:15 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 06:25 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2