Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Solid State Talk all about solid state amplification.

Help with Cambridge A3i
Help with Cambridge A3i
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 7th March 2010, 08:02 PM   #1
lurchy is offline lurchy  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2010
Default Help with Cambridge A3i

Hi, I've just repaired an old A3I I got hold of and whilst it seems to be working now I have a couple of questions: -

1. what is the correct setting for bias current

2. with the amp at idle there is a noticeable buzz from the transformer, is this normal or an indication of anothe fault?

Thanks in advance for any help you can offer.

Neil
  Reply With Quote
Old 7th March 2010, 08:47 PM   #2
tiefbassuebertr is offline tiefbassuebertr  Germany
diyAudio Member
 
tiefbassuebertr's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: D-55629 Schwarzerden
I choice 30 mA idle current for Sanken's output power stage. The noticeable buzz from the transformer is often present. The reason therefore are only mechanical effects of the transformer itself (no electrical reason like mains DC or transient components).

ckeck out this thread:
Cambridge Audio A3i repairs and mods
you will get a wide range of additional advices there.

Last edited by tiefbassuebertr; 7th March 2010 at 08:52 PM.
  Reply With Quote
Old 8th March 2010, 08:28 AM   #3
lurchy is offline lurchy  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2010
Thank you for that, I'm off to check it this morning.

Neil
  Reply With Quote

Reply


Help with Cambridge A3iHide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cambridge A3i will not work czukay Solid State 1 27th January 2009 01:09 AM
cambridge a3i fixed homertooties Solid State 3 22nd November 2008 03:40 PM
Headphone on cambridge a3i helios999 Headphone Systems 0 15th November 2007 09:38 AM
Cambridge A3i... is it dead? MikeHunt79 Solid State 14 31st October 2006 02:05 AM
cambridge a3i upgrades telford Solid State 0 13th September 2006 09:36 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 12:33 AM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 15.00%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2017 diyAudio
Wiki