Cambridge Audio Azur 640A v2 problem - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 18th January 2010, 05:24 PM   #1
kynsi is offline kynsi  Netherlands
diyAudio Member
 
Join Date: May 2005
Location: cookietown
Question Cambridge Audio Azur 640A v2 problem

Hi,
I am servicing a Azur 640A v2 amplifier and two resistors keep burning up. I don't have the schematic but on the pcb they are R98 and R99, possibly used for some powersupply filtering or dropping of voltage in conjunction with some small caps (100nF) for the tc9163af-chip.

Does anyone have the schematic/service manual and/or suggestions what could be wrong?

cheers,
ks

Last edited by kynsi; 18th January 2010 at 05:28 PM.
  Reply With Quote
Old 14th February 2010, 07:56 PM   #2
kynsi is offline kynsi  Netherlands
diyAudio Member
 
Join Date: May 2005
Location: cookietown
ok.. solved the problem. it was a burned tc9163 chip. replaced it and now it's working again, except for the cd and aux inputs.. phew....
  Reply With Quote
Old 21st September 2011, 04:57 PM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2011
Hello kynsi, I have the same problem with R98, R99 burned out, and also a NE5532P input op amp. Do you know the resistor value of R98, 99 - mine are badly burned. I am guessing 10 ohms.

Thanks.
  Reply With Quote
Old 9th October 2011, 11:15 PM   #4
cyteen is offline cyteen  England
diyAudio Member
 
cyteen's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: S.E
For reference R98 is a 1% metal film 150R and R99 is 100R.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CAMBRIDGE AUDIO AZUR 540R V2 tuning / modification sviru Solid State 4 22nd August 2011 01:32 PM
Cambridge Audio A1 V2 Amp Problem twits4twats Chip Amps 4 23rd February 2011 01:11 PM
Azur 640A v2 Service manual johnny52 Solid State 0 7th November 2009 03:36 PM
Cambridge Audio 640A V2 - service manual Paolo.n Solid State 0 7th July 2009 12:19 PM
Cambridge Audio Azur 640A toroidal power transformer (115V) limono Swap Meet 1 25th December 2008 05:57 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 06:26 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2