cambridge audio a3i contribution - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 24th July 2009, 02:01 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2009
Default cambridge audio a3i contribution

Hello, (Excuse my english because I'm fench)
I'm an happy possessor of an excellent cambridge audio A3i since 1999.

I repair it sometimes and would share my experience (to Alex and all).
April 2001 :
- temperature drift problems -> change green leds and Q8/Q10 and R16/R18 with 3,3k 1/2 W (done by my dealer in France Patrick Chochoy from Michael Creek) and bias 18 mV between

Emiters of Q13/Q14 (recommandations)
- Error manipulation -> Short Circuit --> change 4A Fuse and Q11, Q12, Q9
May 2005 :
- Fuses 4A broken --> change fuses and bias
July 2005 :
- No sound on left channel -> clean contact relay and repair board circuit
February 2006 :
- after a while LED 1 extinguished and Q13 heats and fuse 4A brokes --> LED 1 HS -> change the four leds (identicals : VF = 2,10V @ 12,5mA)
October 2006 :
- LED1 weak -> Q10 HS ( Beta = 40) -> change Q101 (Beta = 126)
December 2006 :
- Q8 HS --> change (BC640)
- little dissipator on Q8/Q10 to prevent overheating problems

Today (July 2009) :
I think had a little fan in the amp

Questions :
how really adjust the bias (amp open ? amp closed ? how many time,...) ?
may i have the schematic ?
Thank's
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cambridge Audio CD2 Sarion Digital Source 40 4th October 2014 11:33 AM
Cambridge Audio DAC-3 niiico Digital Source 9 14th January 2013 07:37 PM
Cambridge Audio 640C No audio output PLEASE HELP! Kajman Digital Source 3 10th December 2007 09:45 AM
cambridge audio cd 4se whats gan on Digital Source 46 3rd April 2007 10:13 AM
Cambridge audio A3 i homertooties Solid State 3 20th November 2005 03:52 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 05:42 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2