Nakamichi SR-4 not powering up - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 25th May 2009, 04:34 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2009
Default Nakamichi SR-4 not powering up

I have a old Nakamichi SR-4 that has this problem off not powering up. I've sent it for repair, and the occurence seem be lessen, but still happens occasionally.

When this happens, the power led will blink and the amp will refuse to power up. I read that alot of these Naks have the same problem because of the output transistors.

Can anyone enlighten me on this?

And does anyone have, or know where to download a copy of the service manual for this model?


Thanks in advance.
  Reply With Quote
Old 26th May 2009, 12:15 PM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2009
anyone help?
  Reply With Quote
Old 26th May 2009, 02:30 PM   #3
diyAudio Member
 
east electronics's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Athens GREECE
Default NO .....

magical soloution is going to be given by any forum member i think .....

are you any handy with electronics ????

could be tuning issue
could be small leak causing ofset in the out and that is trigering protection
could be a loose contact
could be a number of things ....

you have to apply the "basic procedures " are you any familiar with that ???? cause if not it is not really easy to do such a troubleshooting through emails or posting here ....

regards sakis
__________________
SERVICE ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΗΧΟΥ www.eastelectronics.gr
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Powering a fan for amp Buzzy Parts 8 9th September 2008 02:35 AM
Powering up/down Amp ptah Solid State 14 27th February 2008 07:54 PM
Nakamichi TA-2 not powering up nocountryplz Solid State 8 30th June 2006 02:09 AM
Powering an amp from just + and -? CryingDragon Solid State 11 22nd November 2002 10:04 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 10:59 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2