C-Audio HELP NEEDED - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 18th March 2009, 03:17 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2009
Default C-Audio HELP NEEDED

Hi i just joined this forum in the hope that some one can help me with this amp its a C-audio RA3001 protection light is on and the two -20dB leds are also on. No fuses blow and there is no dc (5mv) at the output of the transistors. does anyone have the schematic or any advice Please.
  Reply With Quote
Old 18th March 2009, 07:41 PM   #2
Tarzan is online now Tarzan  Belgium
diyAudio Member
 
Tarzan's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Genk
Hi,
Mail me at VMI at Advalvas dot be
  Reply With Quote
Old 18th March 2009, 10:24 PM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2009
Thanks in advance Tarzan
  Reply With Quote
Old 19th March 2009, 02:58 AM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2009
Both sides of the amp are working so its just a protection fault if that helps anyone to help me
  Reply With Quote
Old 19th March 2009, 10:18 PM   #5
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2009
Default Sorted

It turned out to be a corroded pcb trak under the output protection relay. I would have been on ages without the schematic thanx again Tarzan for that.
  Reply With Quote
Old 20th March 2009, 07:41 AM   #6
Tarzan is online now Tarzan  Belgium
diyAudio Member
 
Tarzan's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Genk
No Thanks Cisco,

I had help from another contributor to this Forum.
It helped me to.

Glad to hear it whas a minor problem.
These are usually hard to find and without a ttrasure map (schematic) it can take ages...
Even if the amp is a simple cheap model or an expensive and complicated one.
A schematic can guide you through the jungle of pcb tracks, dangling wires and frightful electronic parts.

Oeps, my many years in the jungle is getting through...

Cheers,

Tarzan
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cap's needed C-Audio ST 600 ids987 Solid State 2 29th November 2008 07:07 PM
help needed ASAP.. new to audio jx0x3 Subwoofers 3 6th March 2007 06:34 AM
1 meg audio pot needed danielm Vendor's Bazaar 1 12th February 2007 05:15 PM
schematic needed for audio delay mazzanet Parts 1 18th February 2004 04:30 AM
Discrete X-over Buffer from LC Audio-URL needed Samuel Jayaraj Solid State 4 9th November 2002 07:59 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 08:22 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2