Sony TA-8650 Pre-amplifier fault - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 17th February 2009, 09:26 AM   #1
diyAudio Member
 
zedrider's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Cornwall
Default Sony TA-8650 Pre-amplifier fault

Hello

I have a fault in the pre-amplifier section on my amplifier, it is one of the IC,s it is a BX269A (a sony special jobby)

Does anyone have one they would be willing to sell me, or has anyone a knackered 8650 they would be willing to sell me parts from

Thanks
Gary
  Reply With Quote
Old 17th February 2009, 02:12 PM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: May 2008
is that one of the green thingies? can it be replaced with a adapted board with conventional ics if you have the cct it would help
  Reply With Quote
Old 17th February 2009, 02:19 PM   #3
diyAudio Member
 
zedrider's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Cornwall
Default TA 8650 fault

Hello yes it is one of those green rectangular thingys on one channel, i did think about that but i have not a circuit diagram for the chip, it is a 14 dil ic with 8 transistors plus a few resistors encased in that hard resin

I have a service manual for the amp but no info on the chip

I did manage to scrape enough resin off to check the transistors and they are working.

I also swapped the chip with one in the phono stage (same chip) and it worked so that proves it is the ic

Thanks
Gary
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sony V-FET TA-8650::: sound goes "in and out" Tek1 Solid State 26 15th September 2013 09:09 AM
Diagnosing and fixing amplifier fault (loud crackling and popping) halfgaar Solid State 100 29th January 2012 10:01 PM
Wanted Sony BX269A IC / TA-8650 zedrider Parts 0 21st February 2009 06:40 AM
Sony cdp-x339es fault........ zanash Digital Source 0 24th June 2006 08:41 AM
Amplifier channel fault diagnosis/help? setmenu Solid State 4 12th February 2006 05:03 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:39 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2