Proton 1100 Pre is not working - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 6th February 2009, 10:45 AM   #1
tobz is offline tobz  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2009
Default Proton 1100 Pre is not working

I have a Proton 1100 Preamplifier that is not working. I cracked open the case, and upon visual inspection found multiple bad capacitors. I am new to DIY audio, and I was thinking about replacing these myself. I can perform the work, but I am guessing that just replacing caps will not solve the problem.

Could someone point me in the right direction so I can get to the root of this problem? I would like to read some web-sites about troubleshooting steps, etc.

Better yet, if anyone is in Minnesota or nearby, that would like to teach a willing-to-learn youngster some points about audio repair, I would appreciate it and compensate you somehow.

Anyways, thanks in advance for any and all help! This is my first post here, but it won't be my last

T.J.
  Reply With Quote
Old 1st March 2009, 08:59 AM   #2
diyAudio Member
 
trobbins's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Melbourne, Oz
Hi,
I have a good working unit, but no schematic. I should be able to help with confirming dc level measurements. The pcb is well laid out, and you should be able to check DC levels, and signal path levels once you have some confidence and tools, such as a CRO or CRO software such as TrueRTA. Some parts are now obsolete, but google is great for checking on other peoples suggestions for options.
Tim
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kenwood KT-1100 stex Analogue Source 10 13th September 2013 11:37 AM
Akai AM-1100 schematics toughguyhuh Solid State 1 22nd June 2006 08:22 PM
FS: Parasound PLD-1100 pjanda1 Swap Meet 2 27th August 2005 07:52 PM
nokia 1100 nbcd Digital Source 4 14th March 2005 07:31 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 02:28 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2