Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Solid State Talk all about solid state amplification.

Burnt & Destryed my virtual resistor!
Burnt & Destryed my virtual resistor!
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 19th January 2009, 01:39 AM   #1
lineup is offline lineup  Sweden
diyAudio Member
 
lineup's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: the north
Exclamation Burnt & Destryed my virtual resistor!

See attchment.

R1 is one 'rated resistor'. Rated 0.25 Watt. Which can be changed in setting.
R2 is normal resistor. No power rating.
Both are 100 Ohm and at 10 Volt will flow 100 mA (10V/100ohm) in each.
So power in each resistor will be 10V x 0.1A = 1 Watt

What happens in MultiSim spice simulator is.
1. first Ampmeter will show 200 mA
2. after a short while, R1 will burn and be destroyed
with a visually broken resistor body
3. the Ampmeter will show 100 mA, until Turn OFF

This feature can tell where you need to put in a resistor with higher power rating.
If you use rated variants of components in library.
Attached Images
File Type: png buned_resistor_in_multisim10.png (3.1 KB, 189 views)
__________________
lineup
  Reply With Quote
Old 20th January 2009, 04:42 AM   #2
lineup is offline lineup  Sweden
diyAudio Member
 
lineup's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: the north
Ok, no problems!
I have fixed my burnt virtual resistor.
__________________
lineup
  Reply With Quote

Reply


Burnt & Destryed my virtual resistor!Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help! tube amp burnt? flatsound Tubes / Valves 9 26th June 2009 03:41 AM
IRFP064 gets burnt xyz9915 Power Supplies 30 5th February 2009 03:57 AM
Need Help - Burnt Sanken p.heimpold Solid State 16 30th May 2007 06:05 PM
Sub burnt bad. Garbage? Miedosoracing Subwoofers 4 27th April 2006 02:59 PM
burnt transformer A'af Digital Source 1 21st May 2005 12:23 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 08:03 PM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 15.79%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2017 diyAudio
Wiki