Right channel not working on Spirit Folio 10/2 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11th November 2008, 09:19 AM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2008
Default Right channel not working on Spirit Folio 10/2

I am having a problem with the right main mix channel on the spirit folio 10/2. No sound coming from it. I checked all of the PFL buttons and TRS jacks for shorts or dirt, but got no positive results.

I would appreciate a possible solution.


This is the specific model : -http://www.soundcraft.com/product_sh...?product_id=81

Thank you.

-Tom Yeshuah
  Reply With Quote
Old 11th November 2008, 09:40 AM   #2
Netlist is offline Netlist  Belgium
diyAudio Moderator Emeritus
 
Netlist's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
From (old) memory I recall bad normally closed contacts in jack sockets and occasionally bad opamps. Don't ask which ones, it's too long ago.

Edit: I think the bad contacts were in the Send and Return sockets.

/Hugo
  Reply With Quote
Old 11th November 2008, 09:54 AM   #3
burbeck is offline burbeck  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Ratae Coritanorum
hi Tom,
the last one of these mixers that i repaired with this fault was a blown opamp (TL072 as i recal) along with a leaking and bulging elect capacitor, these components were located between the master sliders, it was awkward to solder the chip very close to slider, surface mount.

worth having a look in that area, good luck
__________________
regards
bob
  Reply With Quote
Old 5th August 2013, 09:16 AM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2013
Hi everyone

I also have a similar problem. I have a Spirit Folio 12/2 and yesterday I found that the right main output was not working. I'm still able to use the Mix Ins (Right and left), but it was more easy to use the main outs.

Could you please help me on this subject. If someone here had this problem on a similar mixer and was ablt to fix it, I will be happy to get their feedback.

A pic of the electrical circuit board, showing the Opamp to replace or any electrical drawing which could help me will be a great thing to have.

Many thanks

  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Looking for Soundcraft Spirit Folio Schematic/Info jjai Solid State 16 18th May 2012 10:28 AM
Soundcraft Spirit Folio 12/2 Schematic/Power andsche Solid State 1 26th January 2012 10:50 PM
Power Supply for SPIRIT FOLIO 10.2 mixer TSN Parts 0 20th December 2007 05:10 AM
Problem with Spirit Folio SX LED Display woody58 Everything Else 0 23rd October 2005 03:50 PM
Spirit folio 14/2 schematic bfisk Solid State 3 22nd August 2005 01:47 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 07:07 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2