Arcam delta 290 p working but distorted sound - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 21st September 2008, 11:28 AM   #1
diyAudio Member
 
homertooties's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: suffolk
Default Arcam delta 290 p working but distorted sound

Hi everyone currently repairing an Arcam delta 290

I channel was down blowing mains fuse ,replaced the fets with new irfp240,fixed no more dc problems ,i get music but when i try and turn
up the amp the sound is distorted,,i also replaced pre driver transistors......

Bias is correct ,altering it makes no difference,changed preamp chip also still same....

Thanks to anyoone,.
__________________
if you strip it for parts keep them for years as soon as you get rid you will want them .....................
  Reply With Quote
Old 21st September 2008, 11:54 AM   #2
AndrewT is offline AndrewT  Scotland
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Scottish Borders
Hi,
check the Vbe voltages of all the transistors.
If they are around 600mV+-50mV, then that probably indicates they have not been damaged.

The exception will be any protection transistors which may run with Vbe <<=400mV
__________________
regards Andrew T.
  Reply With Quote
Old 21st September 2008, 05:04 PM   #3
jaycee is offline jaycee  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Norwich, UK
Chances are when the fets went, the drivers got damaged - replace them.
  Reply With Quote
Old 21st September 2008, 05:31 PM   #4
Mooly is offline Mooly  United Kingdom
diyAudio Moderator
 
Mooly's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Fried speaker from previous fault ?
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Arcam Delta 290 lduarte1973 Solid State 35 16th October 2013 05:42 PM
Arcam Delta 290 Sound Problem phil_79 Solid State 6 10th August 2008 10:57 AM
Arcam Delta 70/70.2 FibCouple Digital Source 2 13th January 2008 12:42 AM
Delta 290 Arcam mike salway Solid State 0 17th September 2005 04:03 PM
Arcam Delta 70.2 Rotellian Digital Source 2 16th January 2004 11:33 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 10:19 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2