Carver HR-752 making a loud buzzing - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12th September 2008, 01:54 AM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2008
Default Carver HR-752 making a loud buzzing

Hello all,

I have a Carver Sonic Holography Receiver HR-752 that sounds beautiful and clean when first turned on(compared to my JVC). It will work for weeks at a time for 1 to 5 hour sessions of listening without a hint of trouble. Then eventually it will out of the blue start buzzing full blast at an ear splitting, excruciating volume. Comparable to a non-lethal weapon. I turn it off and back on and its still the obnoxious buzzing. Volume control has no effect on it. It can then set up for several months and then repeat the process of working great for a week or two then not working and buzzing again.

I have a very modest electronics background but wouldn't feel uncomfortable doing some soldering. I read a previous post from Anatech about the heat sink being an issue but the problem was different. Could it be a factor in my situation. Is there any point in mucking with it?

Thanks,
Jon
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Loud Buzzing on Start? [Orginal T-amp] kenny12 Class D 3 12th July 2006 01:42 PM
lm3875 and tube pre loud buzzing webby Chip Amps 13 8th March 2006 09:01 PM
lm3875 chipamp and tube pre loud buzzing webby Tubes / Valves 0 8th March 2006 12:32 PM
Carver M1.0t Loud "tong tong" noise Visigoth Solid State 9 4th January 2006 12:17 AM
Buzzing in A40 NickC Pass Labs 9 25th August 2003 11:42 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 04:28 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2