Lost bias on Marantz 1060 right channel - Page 3 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Gallery Wiki Blogs Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11th November 2009, 02:23 PM   #21
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Montreal
Well can you swap the channels on the pre/power amp bridge connectors to see if it's a preamp fault or poweramp?

There could be a lot more than just the output transistors. Dead transistors might give distorted sound, but if it's totally quiet, I'd look at other things first.
  Reply With Quote
Old 14th January 2017, 06:07 PM   #22
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2016
Location: Portugal
Hi there!
It looks like everyone has a 1060 with a dead channel. I got one recently of the big auction site, described as non working.
I have been fiddling a bit, and with a new fuse it is working, left channel is perfect, right channel completely distorted.
I checked and adjusted bias on left channel, but I get no measure of bias on right channel, on any position of the potentiometer.
Nothing looks burned.
Anyone can point me out on what transistors to replace?

I am not very experienced on finding faults, so all help will be helpfull
  Reply With Quote
Old 14th January 2017, 07:45 PM   #23
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2016
Location: Portugal
Now besides distorted, it started doing crackling and popping sounds on the defective channel, wether the balance is torwards it or not
  Reply With Quote
Old 15th January 2017, 01:08 AM   #24
Vinster is offline Vinster  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2016
Location: Near Toronto but not in it
issues are never the same, you'll have to get the service manual and perform a little investigative work. you're issue does sound similar to the original posters, read through the tread and perform the same measurements to see if yours is the same.

Also having 1 of the 2 channels working, you can also take measurements from one side and compare to the other.

Vin
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
marantz 1060 issue pezza89 Solid State 3 29th June 2011 01:02 AM
marantz 1060 transformer naimgame Solid State 3 17th March 2011 09:37 PM
marantz 1060 issue pezza89 Solid State 3 1st June 2008 10:03 AM
Picked up a Marantz 1060. negah Solid State 10 10th December 2007 08:07 PM
Marantz 1060 Blown Left Channel barako Solid State 1 27th July 2007 12:07 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 07:24 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2017 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2
Wiki