Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 25th July 2008, 07:49 AM   #1
willick is offline willick  Canada
diyAudio Member
 
willick's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Fort Worth, TX USA
Question Marantz SR7200 receiver - problem with front 2 channels

I picked up this receiver for a song and found out that the joke was on me! With a DSP mode on, the front 2 channels are far too quiet. They sound fine, but with the volume set to 70%, they sound like they normally would at maybe 10%. The left is a little quieter, but they're close to one another. All of the other channels seem to be operating normally. The interesting thing is that the front channels operate normally if the receiver is switched to "source direct" which I believe bypasses the DSP circuitry??

Any ideas? Does anyone have any experience working on these Marantz receivers?

I read a thread with a guy who had a similar problem, but no sound at all. His was allegedly an IC on the volume board. Any help or direction that can be offered would be appreciated. I don't have the repair manual yet either...

Thanks in advance!
-John
__________________
"Any smoothly functioning technology will have the appearance of magic."
  Reply With Quote
Old 28th July 2008, 03:20 AM   #2
willick is offline willick  Canada
diyAudio Member
 
willick's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Fort Worth, TX USA
No one? I'm hoping the answer is something other than "your dsp is dead"...
__________________
"Any smoothly functioning technology will have the appearance of magic."
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NAD 314 problem (fading channels) Juko Solid State 21 15th August 2011 09:05 AM
Balanced shunt pot in front of a differential receiver 00940 Solid State 3 9th September 2008 12:09 PM
marantz receiver odysseybmx414 Solid State 12 30th December 2006 08:36 PM
marantz 22xx - front panel to EQ board brick Solid State 4 9th September 2005 07:01 AM
Help! Problem in My Receiver - Marantz RS685 RaymondQ Solid State 1 13th February 2004 10:22 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 11:04 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2