Exposure 2010s Int Amp schematic? - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 20th July 2008, 11:46 AM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: May 2008
Default Exposure 2010s Int Amp schematic?

Hello,


Would anyone have a copy of Exposure 2010s Int Amp schematic or service manual?


Many thanks,


Kevin
  Reply With Quote
Old 12th May 2009, 06:50 PM   #2
psound is offline psound  Indonesia
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2008
Sorry i don't have the schematic, however i'd like some input from anyone about exposure 2010s integrated amp:
today i auditioned this amp, i found out that when u push the power button to turn-on the amp (no problem with turning-off), there would be a "bluupk" sound from the speaker. The sound was not too loud but it was clearly audible from like 1,5 - 2 meter (5 - 6 feet) away. Same thing happen with the second unit, but no such problem occur with 3010s model.
The dealer who's also the importer made phone call in front of me, to exposure office in england and talked with the chief engineer (i forgot the name). This chief eng explained that the 2010s model uses ' high current system.." that caused the "bluupk" sound (i don't realy understand his explanation partly because i know almost nothing about technical issue/engineering side in audio equipment). The 3010s model uses different system. He also said about the 2010s model that such sound shouldn't be a problem, and it should not damage the speaker either.
I read in stereophle mag that 2010s has passive pre-amp in front of a high-voltage-gain power amp., while the 3010s model has an active pre-amp.

I like the 2010s very much (is 3010s better?), with quite neutral tonal balance, good dynamic and transparancy, i would certainly have bought it if not for this problem.
Have any of you known this issue? Any thoughts? Is there any risk of speaker damage ? Thank u in advance.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Exposure dual mono IV poweramp schematic needed chris chiang Solid State 1 27th May 2009 02:14 PM
Problem with Exposure 2010s psound Solid State 0 13th May 2009 03:37 AM
exposure 3010 ericfe1975 Solid State 0 13th March 2009 12:07 AM
exposure XXI gio_b Solid State 23 15th December 2007 10:14 AM
Exposure 7 pre amp help hifienthusiast Solid State 7 28th March 2006 08:25 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 11:38 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2