onkyo tx-nr901 center channel output not working - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 28th May 2008, 10:49 PM   #1
mayur32 is offline mayur32  United States
diyAudio Member
 
Join Date: May 2008
Unhappy onkyo tx-nr901 center channel output not working

Hi,

I am having some problems with my onkyo TX-NR901 receiver. The audio output through the center channel is very low in comparison to the left and right front speakers. I checked the wiring and the hookup along with the settings in the menus. I also noticed that I could get the volume on the center channel back to normal if I turned up the volume on the amp and also increased the settings for the center channel. Once the volume is up, the center channel pops in. Unfortunately the fix is not permanent. Once I turn of the amp for a while, the center channel goes back to the low volume.

I wanted to know if anyone had any ideas on what may be going on and if there is a way to fix it. My guess is its something in the automatic gain control or some circuit that is limiting the output due to a faulty component. Any help or insight would be appreciated!
  Reply With Quote
Old 29th May 2008, 04:33 PM   #2
jaycee is offline jaycee  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Norwich, UK
Most likely a bad/dirty relay.
  Reply With Quote
Old 1st June 2008, 03:01 PM   #3
mayur32 is offline mayur32  United States
diyAudio Member
 
Join Date: May 2008
Quote:
Originally posted by jaycee
Most likely a bad/dirty relay.
Thanks for the idea. That sounds like it might be the problem. Does it make sense that it starts working once I increase the volume to a fairly high level? Also is there an easy way to clean one of those relays, or is the best option to just replace it?

Thanks again!
  Reply With Quote
Old 1st June 2008, 06:34 PM   #4
mayur32 is offline mayur32  United States
diyAudio Member
 
Join Date: May 2008
Do you happen to know where I can find a service manual for the receiver?
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Onkyo A-SV620 something is wrong with left channel Jimmy154 Swap Meet 2 21st March 2007 10:20 PM
Onkyo A-SV620 something is wrong with left channel Chessmaster9000 Solid State 0 24th August 2006 01:15 PM
onkyo amp txsv717 not working(protect mode) Tabatha Koger Parts 0 3rd February 2005 09:25 PM
NEED HELP! How to circumvent Onkyo M-501 Single Channel???? 80'sAudio Solid State 0 28th May 2004 09:29 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 07:39 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2