Buzzing Superphon DM200(s) - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 19th February 2008, 07:23 PM   #1
kirk57 is offline kirk57  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2008
Default Buzzing Superphon DM200(s)

Hi-

I have 2 Superphon DM200s amps and a Kinergetics SW200 subwoofer amp that all make low level buzzing/humming noises both inside the case and through the speakers. I have disconnected all the gear they were hooked up to (just connected to speakers) and the problem persists. I have tried different outlets/circuits in my house, and tried changed plug polarity (none of these units have a ground plug), all to no avail. I also tried running a wire from the outlet ground to the chassis, no difference there either.

I could accept that they may make some noise, but a 35 wpc JVC integrated amp that I rescued on trash day is dead silent.

I've read through the postings on 60Hz hum in this forum here and one thing I saw was that the larger the amp, the larger the transformer and therefore the larger possibilty of such problems. All three of these amps are 100 wpc, but so is my Marantz 2330 reciever and it doesn't make a sound....

I have an old Altec tube amp that has a bad filter cap, that is much noisier than what I am hearing through the Superphon and Kinergetics so I don't think that is the problem.

Can anybody suggest some strategy to figure out this problem?
I really like these amps, but the buzzing is driving me crazy.
This keeps up and the JVC is going in my main system...

Thanks

Kirk
  Reply With Quote
Old 1st December 2008, 04:40 PM   #2
kirk57 is offline kirk57  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2008
Just a follow-up....Whilst searching around for some DIY interconnect info I came upon a post that suggested using foam pipe insulation on interconnects where they cross other cables. I tried this and and the hum went away completely.

So the problem was not the amp after all.....
  Reply With Quote
Old 1st December 2008, 04:42 PM   #3
kirk57 is offline kirk57  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2008
Oh and I should mention that the buzzing coming from within the amp was eliminated by the use of an old TV transformer placed on top of the case (a poor man's VPI brick)
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Superphon Revelation MK II PreAmp yeoldestereo Solid State 60 28th March 2012 03:32 PM
Superphon: DC offset a serious problem? kirk57 Solid State 11 15th July 2009 06:56 PM
Superphon Revelation pre amp greeen Solid State 2 18th April 2009 10:30 PM
FS: Superphon Revelation...needs a fix JoshK Swap Meet 7 10th February 2009 02:46 AM
Superphon DM220 schematic wanted? FritzM Solid State 0 2nd September 2008 03:35 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 12:44 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2